Home » D:News » Una dintre cele mai iconice clădiri din lume a început să se îngălbenească din cauza poluării

Una dintre cele mai iconice clădiri din lume a început să se îngălbenească din cauza poluării

Publicat: 14.02.2018
Una dintre cele mai faimoase clădiri din lume a început să se îngălbenească din cauza poluării. Marmura de pe Taj Mahal a început să se decoloreze din cauza smogului ce provine de la fabricile din preajmă.

Curtea Supremă din India a cerut recent un plan detaliat pentru protejarea clădirii istorice. Conform Mail Online, în anii trecuţi au fost efectuate mai multe intervenţii pentru înlăturarea petelor de pe structură. 

De asemenea, Curtea Supremă şi-a exprimat îngrijorările cu privire la ”intensificarea activităţilor” din jurul monumentului. ”Fabrici de piele şi hoteluri sunt construite în zonă. De ce ?,” a întrebat instanţa. Guvernul a notificat instanţa cu privire la numărul de arbori plantaţi în zonă înainte ca zonele de verdeaţă să fie distruse pentru construirea fabricilor şi hotelurilor. 

Taj Mahal a fost construit de împăratul Shah Jahan sub forma unui mormânt pentru iubita sa soţie Mumtaz Mahal, care a decedat în timp ce năştea, în 1613. De atunci, lideri şi celebrităţi precum prinţesa Diana s-au fotografiat în faţa clădirii. În 2016, aproximativ 6,5 milioane de persoane au vizitat monumentul. Dar recent guvernul a anunţat limtarea numărului de vizitatori pentru protejarea clădirii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase