Home » D:News » Cele mai bune metode prin care poţi conserva florile

Cele mai bune metode prin care poţi conserva florile

Cele mai bune metode prin care poţi conserva florile
Publicat: 04.03.2018
Oricât de mult am aprecia primirea unui buchet cu flori, nu le putem păstra proaspete pentru o perioadă lungă de timp. Dacă îţi doreşti însă să păstrezi cumva florile, tot ceea ce trebuie să faci este să îndepărtezi umiditatea din ele prin intermediul uscării, presării sau punerii plantelor în cuptorul cu microunde.

PopScience prezintă câteva dintre metodele prin care îţi poţi conserva florile. 

Uscarea

Pentru această tehnică clasică rebuie să agăţi buchetul cu florile în jos. În timp ce aerul va scoate treptat umezeala din ele, acestea se vor deshidrata. Deşi este cea mai simplă metodă, florile ar putea fi distruse cu uşurinţă în timpul procesului, petalele s-a putea rupe şi ar putea fi atacate de mucegai. 

Pentru a obţine cele mai bune rezultate din această tehnică trebuie să amplasaţi buchetul într-o zonă bine ventilată, ferită de lumina solară. Opţional, poate fi utiilizat fixativul pentru menţinerea petalelor în aceeaşi poziţie. După două sau patru săptămâni, buchetul ar trebui să fie gata. 

Presarea

Presarea este una dintre cele mai simple metode de conservare a florilor. Deşi nu este o modalitate rapidă, întregul proces durând chiar şi o lună e zile, tehnica nu necesită mult efort. Singura problemă în acest proces este faptul că trebuie îndepărtată tulpina. După ce îndepărtezi toate tulpinile florilor, deschide cartea la mijloc şi pune două coli sau foi cerate între paginile cărţii, apoi amplasează floarea pe mijloc. În timp, colile sau hârtia cerată va absorbi umezeala din floare. Verifică florile o dată pe săptămână şi schimbă colile dacă este nevoie. 

Gel de silica

Dacă vrei ca rezultatele să fie rapide poţi accelera procesul de uscare. Însă, în cadrul acestei tehnici trebuie să fii mult mai atent la flori. În cadrul procesului, florile pot fi uscate mult prea tare şi se pot dezintegra. Pentru această tehnică ai nevoie de un recipient şi gel de silica. Pe fundul recipientului treuie amplasat un strat de gel, apoi trebuie adăugat stratul de flori care este acoperit, apoi completat cu gel de silica. După câteva zile, florile ar trebui să fie uscate. 

Presarea la microunde

Pentru această tehnică ai nevoie de două farfurii din ceramică ce pot fi introduse la microunde, câteva filtre de cafea şi, desigur, un cuptor cu microunde. Amplasezi pe una dintre farfurii un filtru de cafea, florile, apoi un alt filtru de cafea şi cealaltă farfurie. Următorul pas este amplasarea acestora în cuptorul cu microunde timp de un minut, după care florile trebuie verifcate. Procesul trebuie repetat până când florile sunt complet uscate. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase