Prima pagină D:News

Dintr-un studiu reiese că sandviciurile distrug mediul

Redactia Descopera.ro | 03.02.2018 | ● Vizualizări: 436
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Te-ai gândit vreodată că atunci când mănânci sandviciuri distrugi natura? Cel mai probabil nu, dar cercetătorii britanici spun că ar trebui să fim mai atenţi la acest tip de preparate.

Cercetători de la Universitatea din Manchester au anunţat că au calculat pentru prima dată în istorie amprenta de carbon a sandviciurilor, atât a celor făcute în casă, cât şi a celor pe care le cumpărăm preambalate, scrie Gustarte.

Rezultatele ar trebui să îi pună pe gânduri pe cei care preferă ca printre ingredientele sandviciului lor multă carne. Preparatele care au în compoziţie carne de porc-şuncă, bacon, cârnaţi-, dar şi brânzeturi sau creveţi au cea mai mare amprentă de carbon. Cele mai periculoase pentru mediu sunt cele care conţin ouă, bacon şi cârnaţi. Amprenta lor este similară cu a unei maşini care este condusă 19 km.

Studiul a luat în calcul impactul asupra mediului a ingredientelor, a procesării, transportului, ambalării lor, dar şi depozitarea la rece până în momentul consumului.

Cercetătorii recomandă consumul de sandviciuri făcute în casă şi reducerea cantităţii de brânză şi de ingrediente din carne.