Home » D:News » A fost calculat momentul în care ar putea izbucni Al Treilea Război Mondial

A fost calculat momentul în care ar putea izbucni Al Treilea Război Mondial

Publicat: 03.03.2018
Un cercetător a calculat probabilitatea statistică a declanşării unui nou război. Conform bărbatului, cei ce au crezut că au trăit 70 de ani de pace de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial sunt naivi.

Cercetătorul Aaron Claust, din cadrul Universităţii din Colorado, a utilizat analizele statistice pentru a cerceta 95 de războaie din perioada 1823-2003 pentru a observa dacă ne aflăm cu adevărat într-o perioadă unică de pace

Conform Metro, Clauset a descoperit că nu ne aflăm de fapt într-o perioadă de pace, pentru ca perioada din prezent să devină remarcabilă ar trebui să continue pentru următorii 100-140 de ani. ”Aceste rezultate sugerează că pacea din prezent este mult mai fragilă decât se credea anterior,” a declarat Clauset. El a adăugat că pericolul unui război uriaş este ”constant”. Bărbatul a mai analizat şi probabilitatea începerii unui război uriaş ce ar putea distruge omenirea. El sugerează că un astfel de război s-ar putea declanşa în următorii 383-11.489 de ani, cu o medie estimată de 1.339 de ani. 

Sursa: Aaron Clauset

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase