Home » D:News » Un lucru interesant despre felinele noastre preferate: mieunăturile pisicii îţi sunt adresate doar ţie

Un lucru interesant despre felinele noastre preferate: mieunăturile pisicii îţi sunt adresate doar ţie

Un lucru interesant despre felinele noastre preferate: mieunăturile pisicii îţi sunt adresate doar ţie
Publicat: 09.04.2018
De fiecare dată, mieunăturile pisicii sunt adresate stăpânului. Desigur, aici se exclud alte feluri de comunicare vocală a pisicilor, precum mârâitul sau scuipatul, care deseori apar între ele.

Pisicile adulte nu miaună una la alta, astfel, de fiecare dată când scot zgomotele specifice menite să-ţi topească inima, acestea ar fi doar pentru tine, scrie Curiosity.

Atunci când pisicile sunt pui, miaună la mamele lor. Acele zgomote sunt făcute pentru o varietate de motive, fie că le este foame, le este frig, s-au pierdut sau diferite alte motive în care puii cer ajutorul celor mari. Dar pe măsură ce cresc, pisicile nu mai „vorbesc” între ele.

Ca adulţi, pisicile miaună doar la oameni. Motivul este probabil evident: de a obţine ce vor, fie că este vorba despre mâncare, o uşă deschisă (sunt şanse mari să rămână în faţa uşii deschise) sau mângâieri. Oricum, mieunăturile sunt „proiectate” special pentru a-ţi topi inima.

Pisicile variază în măsura în care miaună, dar chiar şi cele mai vorbăreţe pisici sunt bine, neavând o problemă de sănătate. Dar există totuşi situaţii în care poate exista cazul nefericit în care o pisică se simte rău. Dacă pisica va mieuna mai mult decât de obicei, atunci este recomandabilă o vizită la veterinar.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

30 de lucruri neobisnuite pe care nu le stiai despre pisici

Tot ce nu ştiai despre pisici şi ţi-a fost teamă să întrebi (VIDEO)

 

În maniera proprie de feline, pisicile s-au domesticit singure

Una dintre cele mai rare pisici sălbatice negre a fost fotografiată în Africa


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase