Home » D:News » Care este secretul ceştii de cafea perfecte

Care este secretul ceştii de cafea perfecte

Publicat: 26.03.2018
Care este secretul ceştii de cafea perfecte
Un chimist de la Universitatea din Oregon susţine că secretul unei ceşti de cafea perfecte este de a folosi apă dură, împreună cu boabe proaspăt măcinate, care au fost depozitate în frigider.
Dr. Christopher Hendon ne recomandă să evităm flitrele de cafea, dar şi măcinarea prea fină a cafelei, deoarece se poate strica gustul. Magneziul şi calciul din apa dură menţin cofeina, ceea ce îmbunătăţeşte calitatea băuturii. Cu toate acestea, apa dură poate conţine bicarbonat, ceea ce face cafeaua amară. Boabele trebuie păstrate la frigider, deoarece cafeaua proaspăt preparată conţine dioxid de carbon, care se evaporă cu uşurinţă şi astfel se pierde aroma. Este important, de asemenea, şi aparatul de măcinat cafeaua, informează Rador.
 
Dacă boabele sunt măcinate prea fin, gustul cafelei nu mai este la fel de bun. Apa fierbinte trebuie să treacă uniform prin cafea şi procesul să fie constant. Prin urmare, cafeaua făcută la filtru nu are gust atât de bun, deoarece apa trece în special prin mijloc. O echipă de specialişti în preparatul cafelei a testat sfaturile dr. Hendon şi a constatat că, dacă sunt respectate, cantitatea de cafea utilizată poate fi redusă. Este importantă determinarea raportului corect între cafea şi apă, precum şi presiunea apei pentru a maximiza gustul. Dr.Hendon şi-a început cercetarea, din cauza gustului schimbat al cafelei sale – într-o zi bună, în altă zi, cu un gust total diferit.
„Din punct de vedere ştiinţific, m-am întrebat întotdeauna de ce nu pot face acelaşi lucru de două ori. Studiul meu a urmărit fiecare variabilă în pregătirea cafelei – de la măcinare, până la presiunea apei şi compoziţia ei minerală„, a explicat acesta. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase