Home » D:News » Care sunt plantele medicinale cele mai benefice şi ce afecţiuni pot remedia acestea

Care sunt plantele medicinale cele mai benefice şi ce afecţiuni pot remedia acestea

Care sunt plantele medicinale cele mai benefice şi ce afecţiuni pot remedia acestea
Publicat: 31.03.2018
Chiar dacă plantele medicinale sunt cunoscute mai ales pentru uzul intern, pe cale orală, ele vă oferă, de asemenea, beneficii inestimabile în uzul local sau extern.

Veţi găsi mai jos numeroase modalităţi de a utiliza plantele, începând cu cele câteva exemple pentru  realizarea cataplasmelor, apei de gură, a formulelor pentru gargară sau pentru inhalaţii. Aceste tratamente vă vor oferi un mare ajutor, mai ales dacă suferiţi de acele afecţiuni frecvente în anotimpul rece.

MESAJE DE FLORII. Cele mai frumoase mesaje, urări, sms-uri şi felicitări de Florii

Cataplasmele

În caz de dureri musculare sau torticulis: faceţi o cataplasmă din usturoi sau ceapă prăjită, ori folosiţi un macerat alcoolic sau uleius de usturoi.

Pentru dureri articulare ( gută, reumatism): se realizează o cataplasmă cu curcumă sau ghimbir mixat (eventual cu argilă) sau folosiţi decoctul ori tinctura- mamă din aceleaşi plante.

Pentru coacerea unui coş sau a unei infecţii subcutanate: faceţi o cataplasmă cu frunze proaspete de coacăz sau de mur, mixate sau zdrobite.

Pentru a calma înţepătura de insecte: realizaţi o cataplasmă din frunze proaspete, mixate sau zdrobite de roiniţă sau de lămâiţă.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase