Home » D:News » Ultimul câine din rasa corgi al reginei britanice Elisabeta a II-a a murit

Ultimul câine din rasa corgi al reginei britanice Elisabeta a II-a a murit

Ultimul câine din rasa corgi al reginei britanice Elisabeta a II-a a murit
Publicat: 19.04.2018
Ultimul câine din rasa corgi al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, Willow, cel din urmă descendent al primului ei corgi, Susan, a murit, potrivit contactmusic.com.

Regina în vârstă de 91 de ani a decis ca Willow să fie eutanasiat, la castelul Windsor, duminică, întrucât animalul bătrân suferea de cancer, scrie Mediafax.

Câinele a fost îngropat pe domeniul Windsor, mormântul fiind marcat cu o piatră pe care a fost inscripţionat numele acestuia şi textul „un companion fidel al reginei”.

Willow era ultimul descendent al lui Susan, primul corgi pe care regina l-a primit, cu ocazia celei de-a 18-a aniversări. Susan era şi ea o descendentă a lui Dookie, un câine primit de tatăl lui Elizabeth a II-a, regele George al VI-lea, în 1933.

Surse apropiate reginei spun că aceasta a fost afectată „foarte grav” de pierderea devotatului companion, care era ultima legătură cu părinţii şi trecutul ei.

Regina mai are doi câini din rasa dorgis – o încrucişare între rasele dachsund şi corgi -, Vulcan şi Candy, iar anul trecut l-a adoptat pe Whisper, un câine din rasa corgi care i-a aparţinut unui angajat de la domeniul Sandringham, ce a murit.

În 2015, regina a renunţat să mai crească animale din rasa corgi de teamă că se va împiedica de pui.

De-a lungul timpului, din 1945, regina a deţinut peste 30 de corgi, mulţi dintre ei fiind descendenţi ai lui Susan, iar patrupedele au fost adeseori imortalizate alături de aceasta în fotografii oficiale şi în tablouri.. La un moment dat, regina deţinea 13 exemplare.

Câinele corgi galez Pembroke este folosit pentru paza turmelor în Ţara Galilor, este de talie mică şi recunoscut pentru lătratul său sonor.


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase