Home » D:News » De ce Iisus Hristos nu a existat niciodată, conform istoriei

De ce Iisus Hristos nu a existat niciodată, conform istoriei

De ce Iisus Hristos nu a existat niciodată, conform istoriei
Publicat: 28.04.2018
Una dintre cele mai importante date din istoria creştinismului este cea a naşterii lui Iisus Hristos, însă până în zilele noastre încă există îndoieli referitoare la existenţa promotorului acestei religii. Istoricii şi teologii au ajuns la concluzia că cel mai probabil Hristos a existat, dar în rest părerile sunt împărţite.

În ce măsură viaţa lui Isus Hristos a fost exagerată sau nu este imposibil de dovedit, însă există câteva dovezi evidenţiate de oamenii de ştiinţă care sugerează că acesta nici măcar nu a existat în realitate, informează Gândul

– Nu există nicio dovadă din primul secol că acesta a existat, nici în sursele revendicate de creştini, nici în cele ale evreilor. 

– Relatările din cele patru Evanghelii, după Matei, Marcu, Luca şi John, sunt toate repovestiri. 

– Evangheliile se contrazic în ceea ce priveşte întâmplări din viaţa lui Iisus. 

– Cercetătorii moderni care pretind că l-au descoperit pe „adevăratul Iisus Hristos” se contrazic şi ei unul cu celălalt. 

Raphael Latster, profesor de studii religioase la Universitatea din Sydney, a explicat într-un articol pentru Washington Post că sursele cele mai timpurii compilează din diverse scrieri şi compun evenimentele din mai multe relatări ale unor autori adepţi ai Creştinismului care doreau să promoveze această religie, aspect care ne poate face să ne îndoim de veridicitatea lor. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase