Home » D:News » Românii sunt cei mai matinali şi plini de energie europeni, la primele ore ale zilei

Românii sunt cei mai matinali şi plini de energie europeni, la primele ore ale zilei

Românii sunt cei mai matinali şi plini de energie europeni, la primele ore ale zilei
Publicat: 25.04.2018
Aproape jumătate dintre români (40%) spun că se simt plini de energie, imediat după ce s-au trezit, şi că vor să îşi înceapă deîndată activitatea, urmaţi de francezi, în timp ce nemţii sau cehii nu vor decât să de întoarcă în pat, arată un sondaj realizat de E.ON şi Kantar EMNID în mai multe ţări.

Românii îşi adjudecă lejer primul loc în clasamentul celor mai energici „matinali” europeni, locul doi fiind ocupat, la o distanţă considerabilă, de francezi, (29%), scrie Mediafax.

În schimb, mai bine de jumătate dintre germani nu-şi doresc altceva decât să se întoarcă în pat şi să poată adormi la loc, dimineaţa. Mai mult de atât, o treime dintre ei nici nu vor să vorbească sau să li se vorbească în prima oră de la trezire. Germania împreună cu Suedia (17 procente fiecare), cât şi Marea Britanie şi Republica Cehă (16 procente fiecare) sunt ultimele la capitolul “cine se scoală de dimineaţă, departe ajunge”, arată studiul.

În contrast, un sfert dintre români susţin chiar că au cel mai bun randament, dimineaţa devreme, în timp ce doar 19 la sută recunosc că sunt morocănoşi la prima oră.

Cei mai productivi sunt turcii, 18% dintre aceştia declarând că se consideră persoane nocturne. În partea cealaltă a Europei, suedezii au cel mai bun randament al muncii pe timp de seară (23%). În schimb, însă, doar 10 la sută dintre români afirmă că sunt ceva mai productivi seara, iar în ceea ce priveşte eficienţa la orele târzii procentajul celor energici scade dramatic, până la 5%.

Rezultatele fac parte din studiul “Trăind în Europa, 2018”, în cadrul căruia E.ON şi Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase