Home » D:News » Grătarul este cea mai nesănătoasă metodă de preparare a cărnii, spun nutriţioniştii

Grătarul este cea mai nesănătoasă metodă de preparare a cărnii, spun nutriţioniştii

Publicat: 06.05.2018
Grătarul este cea mai nesănătoasă metodă de preparare a cărnii, spun nutriţioniştii
Părerea populară este că grătarul constituie cea mai sănătoasă metodă de preparare a cărnii. Nutriţioniştii nu sunt însă de această părere, ba mai mult, spun că această modalitate de gătire este foare toxică şi poate dezvolta substanţe cancerigene.
Grătarul este, fără îndoială, activitatea preferată a românilor când afară este cald. Fie de poftă, fie pur şi simplu „că aşa se face”, pentru cei mai mulţi dintre români nu pot lipsi tradiţionalii mititei la grătar în aceste zile.
 
Nutriţioniştii recomandă însă să fim ponderaţi şi să fim atenţi la modul cum preparăm carnea pe grătar. Cel mai important aspect este să nu ardem carnea.
 
„Grătarul, adică frigerea cărnii sau a altor alimente este poate cea mai nesănătoasă metodă de preparare, la concurenţă cu prăjirea. În cazul prăjirii, putem însă controla mult mai bine temperatura şi timpul de expunere”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Cristian Mărgărit, consultant în nutriţie.
 
Porivit acestuia, carnea astfel preparată poate dezvolta substanţe cancerigene.
 
„Când carnea atinge metalul încins, apar transformări chimice cu rezultate foarte toxice – substanţe dovedit cancerigene. Fumul, atât cel al sursei de căldură cât şi rezultat din arderea grăsimii care se scurge, este şi el extrem de periculos. Mai mult, nitritul cu care carnea poate fi aditivată devine mult mai nociv atunci când aceasta este pusă pe grătar, în special semipreparatele din carne tocată, cum sunt mititeii, hamburgerii, cârnaţii, etc”, explică nutriţionistul.
 
Citeşte continuarea pe Mediafax.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase