Home » D:News » Sportul poate preveni demenţa doar dacă este realizat înainte de diagnosticare

Sportul poate preveni demenţa doar dacă este realizat înainte de diagnosticare

Sportul poate preveni demenţa doar dacă este realizat înainte de diagnosticare
Publicat: 25.05.2018
Se ştia că exerciţiul fizic este unul dintre mijloacele de a reduce riscul de demenţă, dar cercetătorii au arătat că, odată diagnosticată boala, sportul nu împiedică această pierdere a capacităţilor cognitive.
A deveni mai activ „nu încetineşte deteriorarea cognitivă”, au conchis cercetătorii într-un studiu publicat în revista „BMJ”.
Cercetarea a fost efectuată în Anglia pe un eşantion de 494 de pacienţi cu demenţă moderată până la medie. Unui număr de 329 de pacienţi dintre participanţii la studiu le-a fost prescrisă puţină gimnastică.
Dintre aceşti oameni în general vârstnici (în medie 77 de ani), un grup a trebuit să participe la două sesiuni de grup săptămânale de câte o oră până la o oră şi jumătate, plus o oră la domiciliu pe săptămână, în timp ce celălalt grup nu a fost inclus în acest program.
 
Examinările după şase luni şi un an au arătat că printre cei care au fost forţaţi să participe la sport, boala a evoluat la fel de nefavorabil ca şi la cei scutiţi de exerciţii fizice.
Declinul cognitiv a fost chiar putin mai pronunţat printre sportivi, dar „diferenţa, în medie, a fost mică şi relevanţa clinică incertă”, a subliniat revista BMJ într-un comunicat.
 
Citeşte continuarea pe Rador
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase