Home » D:News » Tibi Uşeriu a pornit într-o nouă cursă extremă: Ultramaratonul Everestului

Tibi Uşeriu a pornit într-o nouă cursă extremă: Ultramaratonul Everestului

Publicat: 29.05.2018
Tibi Uşeriu a pornit într-o nouă cursă extremă: Ultramaratonul Everestului
Tibi Uşeriu, maratonistul bistriţean care a câştigat pentru a treia oară consecutiv cel mai greu maraton de pe planetă, Artic Ultra 6633, a luat, marţi, startul într-o altă cursă extremă, considerată una dintre cele mai grele din lume, Ultramaratonul Everestului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Maratonistul Tibi Uşeriu a pornit, marţi dimineaţa, în Ultramaratonul Everestului, o cursă extremă, una dintre cele mai grele de alergare din lume, care se desfăşoară la cea mai mare altitudine. Cursa are 60 de kilometri şi porneşte de la 5.600 de metri altitudine, aerul rarefiat fiind cea mai grea provocare pentru maratonişti, informează Gândul
 
Tibi Uşeriu a ajuns în Himalaya în urmă cu trei săptămâni pentru a se aclimatiza cu temperaturile şi cu altitudinea foarte mare.
 
La Ultramaratonul Everestului s-au înscris 22 de concurenţi, Tibi Uşeriu fiind singurul român.
 
Maratonistul din Bistriţa-Năsăud aleargă la Ultramaratonul Everestului pentru bolnavii de epilepsie şi a luat cu el celebrul drapel tricolor înscripţionat cu România 100 pe care l-a avut şi la Polul Nord.
 
Pe 16 martie 2018, după şapte zile de maraton bistriţeanul Tibi Uşeriu a reuşit să câştige, pentru a treia oară, cel mai greu maraton de pe planetă care se desfăşoară dincolo de Cercul Polar, în Canada.
 
Tibi Uşeriu a parcurs pe jos cei 618 de kilometri ai competiţiei şi a fluturat steagul României cu inscripţia România 100 trecând linia de finish.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase