Prima pagină D:News

Copiii cu alergie alimentară sunt de două ori mai predispuşi la apariţia autismului. Concluziile obţinute în urma analizării a aproape 200.000 de copii

Alexandru Voiculescu | 06.13.2018 | ● Vizualizări: 171
Credit: Pixabay     + zoom
Galerie foto (1)

Copiii din Statele Unite cu alergii la mâncare sunt mai predispuşi la apariţia autismului decât cei fără astfel de alergii. Studiul completează dovezile experimentale conform cărora există o conexiune între reacţiile exagerate ale sistemului imunitar şi condiţia neurologică.

Cercetătorii au analizat doar o asociere între alergii şi tulburarea de spectru autist (ASD), în rândul a 199.520 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani, pe perioada 1997 - 2016, ca parte din U.S. National Health Interview Survey. Studiul nu a fost făcut să arate ce se află la baza acestei asocieri, scrie Science News.

Echipa a găsit că dintre cei 1.868 copii cu autism, 216 (11%) aveau alergii alimentare. În comparaţie, doar aproximativ 4% dintre copii fără autism aveau alergii, conform lucrării publicate recent în JAMA Network Open.

De asemenea, copiii cu autism erau mai predispuşi la apariţia alergiilor respiratorii sau de piele. Studiul a mai scos la iveală că numărul de copii cu autism s-a dublat din 2000, cu o ocurenţă de 16,8 per 1.000 de copii. Numărul de copii cu alergii alimentare a crescut de la 3,4% în 1997-1999 la 5,1% în 2009-2011.



Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Alergiile de primăvară. Care sunt cele mai frecvente simptome şi cum le tratezi

Cum se manifestă alergia la mucegai: simptome, factori de risc şi tratament

În premieră, un copil cu autism din România va fi tratat cu propriile celule stem în SUA

Un tratament revoluţionar pentru autism a fost validat de noi teste