Home » D:News » Cei 4 factori care duc la pierderea dinţilor

Cei 4 factori care duc la pierderea dinţilor

Cei 4 factori care duc la pierderea dinţilor
Publicat: 05.08.2018
Ai probleme cu dantura, dar nu ştii cauzele? Te temi că rămâi fără dinţi? Dr. Adrian Mina îţi explică cum obiceiurile pe care le-ai adoptat îţi afectează sănătatea dinţilor şi îţi pun în pericol zâmbetul. Iată ce ar trebui să eviţi să mai faci!
Mâncăm frecvent şi în exces seminţe de floarea soarelui
Semeninţele de floarea- soarelui ne distrug ligamentul dentar, iar dinţii pot suferi modificări la nivelul osului ce îi susţine. În plus, se şi tocesc. ”În cazul persoanelor care mănâncă frecvent seminţe, apar niste uzuri caracteristice, nişte şanţuri. Se modifică şi muşcătura, iar noi, medicii stomatologi, rezolvăm în van aceste probleme dacă ei nu renunţă şi continuă să spargă seminţe. Lucrările dentare nu rezistă din cauza şocului la care sunt supuse constant, adezivul îşi pierde din proprietăţi, iar materialul crapă.
 
Oamenii confundă tratamentele dentare cu un dinte nou care e mai rezistent. Trebuie să respectăm caracteristicile unei lucrări şi să nu o suprasolicităm”, explică medicul stomatolog Adrian Mina.
 
Ticul nervos de a ne roade unghiile
O altă problemă des întâlnită: rupem unghiile cu dinţii. O folosire impulsivă pe un anumit grup de dinţi, care nu are ca scop mestecatul alimentelor, va duce la o tocire neuniformă a dinţilor. Atunci când nu avem probleme dentare şi mâncăm pe ambele părţi, vom toci dinţii uniform, însă cei care au obiceiuri proaste ajung să îşi deformeze dantura. Putem vedea în jurul nostru oameni care nu mai au linia zâmbetului dreaptă, aceasta este oblică, pentru că persoana respectivă şi-a ros unghiile”, spune specialistul. 
 
Alte deformări apar la nivelul danturii după ce oamenii, tot din cauza stresului, ajung să îşi introducă în gură diverse obiecte: creioane, capace de pix, scobitori, paie sau braţele de la ochelari. Aceste obiceiuri negative sunt lente, dar, dacă sunt întreţinute în mod constant, provoacă în mod cert probleme.
 
Continuarea pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase