Home » D:News » Bombe şi proiectile din al Doilea Război Mondial, descoperite la Vaslui în timpul săpăturilor pentru o fosă

Bombe şi proiectile din al Doilea Război Mondial, descoperite la Vaslui în timpul săpăturilor pentru o fosă

Bombe şi proiectile din al Doilea Război Mondial, descoperite la Vaslui în timpul săpăturilor pentru o fosă
Publicat: 09.08.2018
Cinci bombe de artilerie şi două proiectile de infanterie din al Doilea Război Mondial au fost găsite, miercuri, de un vasluian din localitatea Siliştea, comuna Todireşti, care săpa în curte pentru realizarea unei fose septice.

Potrivit ISU Vaslui, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină pentru asanarea mai multor elemente de muniţie rămase neexplodate din al doilea Război Mondial.

„Au fost găsite de către un cetăţean în timp ce efectua, în curtea casei, săpături pentru realizarea unei fose septice. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, bărbatul a anunţat de urgenţă autorităţile, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic. Specialiştii, un ofiţer şi un subofiţer pirotehnic, au intervenit cu o autospecială şi au ridicat mai multe elemente de muniţie: două bombe de artilerie de 100 mm, trei bombe de artilerie de 80 mm şi două proiectile de infanterie explozive de 100 mm”, arată ISU Vaslui.

Sursa citată a precizat că proiectilele au fost depozitate pentru distrugere.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase