Home » D:News » Viena a fost votat oraşul cu cele mai bune condiţii de viaţă. Pe ce loc se află Bucureştiul

Viena a fost votat oraşul cu cele mai bune condiţii de viaţă. Pe ce loc se află Bucureştiul

Publicat: 15.08.2018
Viena a fost votat oraşul cu cele mai bune condiţii de viaţă. Pe ce loc se află Bucureştiul
Viena, capitala Austriei, s-a situat pe primul loc în Topul 140 al oraşelor cu cele mai bune condiţii de viaţă realizat de prestigioasa publicaţie The Economist, în care Bucureştiul ocupă locul al 82-lea, la egalitate cu Belgrad (Serbia) şi Shenzhen (China).

Viena pune astfel capăt supremaţiei oraşului australian Melbourne, care a fost liderul acestui top în ultimii şapte ani, scrie Mediafax.

Aceasta este pentru prima dată când un oraş european se situează pe primul loc în acest top realizat anual de Economist Intelligence Unit, divizie a The Economist Group.

Fiecăruia dintre cele 140 de oraşe i se acordă un punctaj (de la 0 la 100), în categorii diverse, precum standarde de viaţă, criminalitate, infrastructură, acces la educaţie, sistem de sănătate, stabilitate economică şi politică.

Viena a obţinut un scor „aproape ideal” de 99,1, Melbourne – de 98,4, podiumul fiind completat de Osaka (Japonia).

Australia şi Canada domină topul 10, cu câte trei oraşe.

Astfel, pe poziţia a patra s-a situat Calgary, urmat, în ordine, de Sydney (5), Vancouver (6), Tokyo (7), Toronto (7), Copenhaga (9), Adelaide (10).

Marile capitale financiare, precum Paris (19), Londra (48) şi New York (57), tind să fie victime ale propriului succes, spun realizatorii topului, cu rate mari ale criminalităţii şi o infrastructură greoaie.

Capitala Ungariei, Budapesta, s-a situat pe locul al 34-lea, în timp ce Sofia se află pe locul al 79-lea.

Pe ultimele cinci locuri în acest top, oraşele cu cele mai proaste condiţii de viaţă, s-au situat, în ordine inversă, Damasc (140), din Siria, Dhaka (139), din Bangladesh, Lagos (138), din Nigeria, Karachi (137), din Pakistan, şi Port Moresby (136), din Papua Noua Guinee.

Topul complet poate fi găsit aici.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase