Home » D:News » 87 de elefanţi au fost ucişi într-unul dintre cele mai grave cazuri de braconaj din Africa – VIDEO

87 de elefanţi au fost ucişi într-unul dintre cele mai grave cazuri de braconaj din Africa – VIDEO

Publicat: 07.09.2018
87 de elefanţi au fost ucişi într-unul dintre cele mai grave cazuri de braconaj din Africa – VIDEO
Cercetătorii de la o organizaţie nonprofit numită Elephants Without Border sperau să poată număra elefanţii din Botswana folosind calea aerului. În loc de acest lucru, au descoperit unul dintre cele mai grave cazuri de braconaj.

Au găsit în total 87 de elefanţi morţi, dintre care mulţi cu craniile despicate, lângă un sanctuar din Delta Okavango. De asemenea, s-a observat că braconierii au încercat să ascundă leşurile după tufişuri, scrie Live Science.

Conform lui Mike Chase, directorul organizaţiei, acesta este unul dintre cele mai mari incidente de acest fel din Africa. În aceeaşi zonă, în ultimele trei luni, trei rinoceri albi au fost ucişi de braconieri.

Elefanţii sunt omorâţi pentru colţii de fildeş, dar până acum, Botswana a rămas în mare parte neafectată, mulţumită legilor şi a gărzilor armate care păzesc animalele. S-a observat că de cele mai multe ori, elefanţii care migrează în Botswana rămân în această ţară, simţindu-se probabil mai în siguranţă.

Ultimul incident a venit la câteva luni după ce Botswana a dezarmat gărzile, ca urmare a alegerii unui nou preşedinte, anume Mokgweetsi Masisi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

S-a întors roata: un rinocer s-a răzbunat pe un braconier, rănindu-l în timp ce acesta urmărea animalul pentru a-l vâna

Măsura preventivă luată de autorităţile din Zimbabwe pentru a frâna braconajul de rinoceri

Caz de braconaj surprins de camerele video, într-un loc protejat din România. Surpriză de proporţii: cine este unul dintre braconieri – VIDEO

Mai există şi dreptate: leii au omorât şi mâncat un braconier în Africa de Sud

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase