Home » D:News » Automobilul decapotabil a lui Marilyn Monroe va fi vândut la licitaţie

Automobilul decapotabil a lui Marilyn Monroe va fi vândut la licitaţie

Automobilul decapotabil a lui Marilyn Monroe va fi vândut la licitaţie
Publicat: 30.09.2018
Un automobil decapotabil care i-a aparţinut actriţei Marilyn Monroe, evaluat de specialişti la 500.000 de dolari, va fi scos la licitaţie pe 17 noiembrie, la casa Julien's Auctions din Los Angeles, SUA, potrivit Reuters.
Automobilul marca Ford Thunderbird din 1956, de culoare neagră, s-a aflat în posesia actriţei timp de şase ani, aceasta renunţând la el cu puţin timp înainte să moară, în 1962. Actriţa i l-a făcut cadou fiului profesorului ei de actorie, Lee Strasberg, scrie Mediafax.
 
Aceasta este pentru prima dată când automobilul este scos la licitaţie.
 
Maşina a fost supusă unui proces de restaurare, dar au fost păstrate multe dintre componentele originale.
 
Darren Julien, preşedintele casei Julien’s Auctions, a spus că maşina „nu este numai un fragment de istorie a automobilelor, ci vine şi învăluită într-o aură de glamour, cu poveşti de dragoste şi tragice ale unei adevărate legende a Hollywood-ului”.
 
Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială – cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti. Actriţa americană este deţinătoarea unui Glob de Aur pentru rolul din „Unora le place jazz-ul” şi a unei nominalizări la acelaşi trofeu pentru evoluţia ei din filmul „Bus Stop”. A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele „Şapte ani de căsnicie” şi „Prinţul şi dansatoarea”.
 
Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase