Home » D:News » Cum îţi poţi accelera metabolismul. Top 9 metode

Cum îţi poţi accelera metabolismul. Top 9 metode

Cum îţi poţi accelera metabolismul. Top 9 metode
Publicat: 22.10.2018
Un metabolism mai accelerat înseamnă o sănătate mai aproape de perfecţiune şi da, o condiţie fizică mai bună. Se întâmplă însă, adesea, să facem mici greşeli care nu ne ajută să ne atingem scopul final. Iată câteva trucuri pe care le putem aplica la viaţa de zi cu zi, astfel încât să dobândim un metabolism sănătos!
Lucrează-ţi musculatura
Corpul tău arde mereu calorii, chiar dacă nu faci nimic. Această rată metabolică, este mult mai mare în repaus la persoanele cu mai multă musculatură. Fiecare kg de muşchi foloseşte aproximativ 6 calorii pe zi doar pentru a se susţine, în timp ce fiecare kg de grăsime arde doar 2 calorii zilnic. Această mică diferenţă se poate adăuga în timp. După o sesiune de antrenament de forţă, muşchii sunt activi în tot corpul, crescând rata medie zilnică a metabolismului.
 
Îmbunătăţeşte-ţi antrenamentele obişnuite
Exerciţiile aerobice nu pot construi muşchi puternici, dar pot revigora metabolismul în orele de după un antrenament. Exerciţiul cu intensitate ridicată asigură o creştere mai mare şi mai lungă a ratei metabolice în repaus decât antrenamentele cu intensitate mică sau moderată. Pentru a obţine beneficiile, încearcă un curs mai intens la sala de sport sau include scurte sesiuni de jogging în timpul plimbării regulate.
 
Apă, apă, apă
Corpul are nevoie de apă pentru a procesa caloriile. Dacă ai tendinţa de a fi chiar uşor deshidratat, metabolismul tău poate încetini. Într-un studiu recent, adulţii care au băut opt sau mai multe pahare de apă pe zi au ars mai multe calorii decât cei care au băut doar patru. Pentru a rămâne hidratat, consumă un pahar de apă sau altă băutură neîndulcită înainte de fiecare masă şi gustare. De asemenea este important să ştii că sunt mai sănătoase gustările bazate pe fructe şi legume proaspete, care conţin în mod natural apă, mai degrabă decât covrigi sau chipsuri.
 
Continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase