Home » D:News » GALERIE FOTO. În Ploieşti, la jumătatea lunii octombrie, castanii au înflorit a doua oară

GALERIE FOTO. În Ploieşti, la jumătatea lunii octombrie, castanii au înflorit a doua oară

GALERIE FOTO. În Ploieşti, la jumătatea lunii octombrie, castanii au înflorit a doua oară
Publicat: 17.10.2018
Mai mulţi castani de pe Bulevardul Castanilor din Ploieşti au înflorit, la jumătatea lunii octombrie, iar florile se pot zări printre crengile uscate. Oamenii spun că spectacolul oferit de natură este foarte frumos, iar specialiştii consideră că aceste fenomen este generat de temperaturile ridicate.
Bulevardul Castanilor leagă centrul Ploieştiului de zona de sud, fiind artera care duce la ieşirea din municipiu, spre Bucureşti. În aceste zile, trecătorii au putut observa că unii arbori au înflorit deşi suntem la jumătatea lunii octombrie, scrie Mediafax.
 
“Natura îşi spune cuvântul. Culorile sunt minunate E ceva deosebit. Avem castaniu totul ca şi culoare şi avem flori în octombrie”, spune un ploieştean.
 
O femeie stă şi admiră castanii înflorţi, dar spune şi că acest fenomen anunţă o toamnă secetoasă.
 

Galerie foto

vezi galeria
7 foto
 
“Mi se par cald. Este prea cald pentru această lună. Sunt frumoşi, dar nu e timpul lor acum. Au mai fost înfloriţi şi în alţi ani. Se spune că o să fie o toamnă secetoasă. Se şi vede”, spune ploieşteanca.
 
Specialiştii atrag atenţia că temperaturile ridicate din această perioadă au determinat natura să revină la viaţă.
 
“Castanii îşi revin la viaţă datorită soarelui, căldurii şi umidităţii date de diferenţele de temperatură dintre zi şi noapte. Întotdeauna a fost aşa când toamna a fost lungă. Şi avem o toamnă lungă. Nici nouă nu ne vine să credem că vine iarna. Nici castanilor. E secetă. Dacă ploua câteva zile şi apoi era această căldură, atunci ar fi fost o explozie de vegetaţie”, a declarat directorul Muzeului de Ştiinţe ale Naturii Prahova, Emilia Iancu.
 
Construcţia Bulevardului Castenilor din Ploieşti a fost finalizată între anii 1896-1897. Patru ani mai devreme începuse plantarea a patru şiruri de castani, câte un şir pe ambele margini ale fiecărui trotuar.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase