Home » D:News » Fulgerele, de vină pentru lansarea către Israel a două rachete

Fulgerele, de vină pentru lansarea către Israel a două rachete

Publicat: 25.10.2018
Fulgerele, de vină pentru lansarea către Israel a două rachete
Oficiali guvernamentali israelieni cred că o serie de fulgere au cauzat lansarea unor rachete din Fâşia Gaza spre Israel, unde o casă a fost avariată, un incident care a fost pe punctul de a declanşa noi confruntări militare de amploare.
Potrivit publicaţiilor Yedioth Ahronoth şi Times of Israel, membrii Guvernului israelian acceptă ipoteza că lansarea a două rachete Grad din Fâşia Gaza în urmă cu câteva zile a fost provocată de fulgere, scrie Mediafax
 
„Nu ar fi fost corect să declanşăm un război din cauza vremii”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un membru al Guvernului israelian.
 
La rândul său, ministrul israelian al Justiţiei, Ayelet Shaked, a declarat pentru postul public de radio din Israel că, deşi nu poate confirma că vremea a fost responsabilă, mişcarea islamistă „Hamas nu a vrut să lanseze rachetele”.
 
Rachetele au fost lansate din Fâşia Gaza într-o noapte, săptămâna trecută. Una a lovit o casă situată în oraşul israelian Beersheba, dar nicio persoană nu a fost rănită. A doua rachetă a căzut în Marea Mediterană, în largul oraşului Tel Aviv.
 
Experţii israelieni au stabilit că rachetele erau armate, pregătite de lansare, având ca ţintă oraşul Beersheba şi zona Gush Dan din Tel Aviv. Rachetele urmau să fie lansate în cazul reizbucnirii confruntărilor cu armata israeliană. Potrivit specialiştilor, un fulger a lovit rachetele, generând lansarea acestora.
 
În replică, armata israeliană a atacat aerian 20 de poziţii militare din Fâşia Gaza ale mişcării islamiste Hamas. Presa palestiniană a fost cea care a lansat ipoteza că rachetele au fost lovite de fulgere.
 
Organizaţia fundamentalistă Hamas a negat lansarea rachetelor, afirmând că orice facţiune care a făcut acest lucru este „iresponsabilă”, în contextul negocierilor mediate de Egipt pentru stabilirea unui armistiţiu pe termen lung între Fâşia Gaza şi Israel.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase