Home » D:News » Un prototip al unei arme de asalt, asemănătore cu AKM-ul, se produce la Fabrica de Arme din Cugir

Un prototip al unei arme de asalt, asemănătore cu AKM-ul, se produce la Fabrica de Arme din Cugir

Un prototip al unei arme de asalt, asemănătore cu AKM-ul, se produce la Fabrica de Arme din Cugir
Publicat: 27.10.2018
O puşcă automată, asemenea AKM-ului, dar cu un calibru mai mic, este cel mai recent prototip de armă produs la Fabrica de Arme din Cugir, modelul fiind din 2017. Spre deosebire de AKM, această armă are avantajul că este mai uşoară şi ajustabilă în funcţie de mâna militarului.
uşca automată de calibru 5,56×45 milimetri assault rifle, model 2017, prototip produs la Fabrica de Arme Cugir, a fost prezentată, marţi, la poligonul din cartierul albaiulian Miceşti, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române, scrie Mediafax.
 
”Este un produs făcut la Fabrica de Arme din Cugir, un produs nou, 2017, principiul este acelaşi cu AKM-ul doar că este o armă cu calibrul mai mic, de 5,56X45 mm. Este o armă în plastic, ajustabilă în funcţie de umărul militarului. Inclusiv mânerul e din plastic şi încărcătorul e dintr-un aliaj mai uşor. Cu alte cuvinte arma este cu în jur de 300 de grame mai uşoară decât un AKM. Este un produs nou, în dezvoltare şi omologare cu Ministerul Apărării Naţionale din România”, a declarat, presei, Andrei Sărmăşan, economist la Fabrica de Arme din Cugir.
 
Detalii privind caracteristici tehnico-tactice nu au putut fi oferite. Produsul aşteaptă omologarea MApN, iar apoi va putea fi produs în serie.
 
Spre deosebire de celebrul AKM, această armă este îmbrăcată în plastic şi are un suport unde se poate ataşa un sistem de ochire, spre exemplu o lunetă.
 
”Este un produs în dezvoltare şi omologare cu MApN. Dacă ei o să fie de acord, cu siguranţă noi îl vom face la scară largă”, a mai spus Andrei Sărmăşan.
 
Potrivit acestuia, arma este uşor de manevrat de către militari, este fiabilă şi reglabilă în funcţie de umăr şi lungimea mâinii.
 
Fabrica de Arme Cugir are circa 900 de angajaţi.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase