Home » D:News » Motivul pentru care Scarlett Johansson a refuzat o finanţare pentru un film

Motivul pentru care Scarlett Johansson a refuzat o finanţare pentru un film

Motivul pentru care Scarlett Johansson a refuzat o finanţare pentru un film
Publicat: 27.10.2018
Actriţa americană Scarlett Johansson a refuzat o finanţare pentru un film oferită de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, motivând că acesta alimentează războiul din Yemen şi trimite femei în spatele gratiilor, potrivit aa.com.tr.
Actriţa ar urma să joace într-un film despre fotojurnalista premiată cu Pulitzer Lynsey Addario, care va fi regizat de Ridley Scott, scrie Mediafax.
 
Într-un interviu pentru publicaţia The New York Times, Addario a spus că Johanson a refuzat finanţarea înainte ca jurnalistul saudit Jamal Khashoggi să fie ucis.
 
Oficialităţile saudite au spus, săptămâna trecută, că Jamal Khashoggi, jurnalist al The Washington Post, a fost ucis în urma unei altercaţii la consulatul din Istanbul, Turcia.
 
„Scarlett Johansson spune nu categoric”, a declarat Addario pentru The New York Times, miercuri. „Ea (Johansson, n.r.) a spus: «Omul ăsta alimentează războiul în Yemen. Are femei în închisoare»”, a explicat Addario.
 
Fotojurnalista de război a mai spus că motivul pentru care Bin Salman a dorit să finanţeze filmul a făcut parte dintr-o campanie mai mare „de vrăjire”, dorind să îi facă pe cei din vest să creadă că este interesat de cultura americană. Bin Salman a mers la Hollywood în aprilie şi s-a întâlnit cu mai multe staruri şi şefi de studiouri de producţie, printre care s-au numărat Dwayne Johnson şi Oprah Winfrey.
 
„A fost o plăcere să particip la o cină privată alături de prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman”, a scris Johanson într-un mesaj pe platforma online Instagram, după acel eveniment.
 
Remarcându-se la vârsta de 14 ani, după ce a jucat alături de Robert Redford în filmul „Îmblânzitorul de cai”, Scarlett Johansson a colaborat apoi cu unii dintre cei mai talentaţi regizori din industrie, precum fraţii Joel şi Ethan Coen, Brian de Palma şi Christopher Nolan. Succesul mondial obţinut de „Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in translation”, de Sofia Coppola, în 2003, i-a adus premiul BAFTA şi i-a relevat talentul artistic în faţa lumii întregi, ajutând-o să devină apoi „muza” lui Woody Allen, cu care a colaborat la filmele „Match Point”, „Bomba zilei/ Scoop” şi „Vicky Cristina Barcelona”. A devenit o actriţă de prim rang la Hollywood, a primit patru nominalizări la Globul de Aur şi a câştigat un premiu Tony pentru evoluţia sa din piesa de pe Broadway „A View from a Bridge”. În ultimii ani, actriţa americană a apărut şi în filme de acţiune, interpretând personajul Black Widow din filmele din francizele „Răzbunătorii”/”The Avengers”, „Iron Man” şi „Căpitanul America”.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase