Home » D:News » O bucată din Lună ar putea fi vândută pentru un milion de dolari

O bucată din Lună ar putea fi vândută pentru un milion de dolari

O bucată din Lună ar putea fi vândută pentru un milion de dolari
Publicat: 03.11.2018
Piesa centrală a unei case de licitaţii din New York provine din afara Pământului. Singurele probe de sol de pe Lună ce nu sunt deţinute de o agenţie spaţială au fost extrase din bazinul Crisium în timpul misiunii din 1970 de către prima misiune rusească fără echipaj pe Lună .

După ce au ajuns pe Pământ, mostrele de sol lunar au fost oferite văduvei lui Sergei Pavlovich Korolev, fost director al programului spaţial sovietic, scrie Barrons

Nina Ivanovna Koroleva a vândut probele în 1993 pentru suma de 442.500 de dolari. Cumpărătorul, ce a rămas anonim, a amplasat probele într-o cutie din sticlă cu o lentilă reglabilă şi le-a etichetat cu descrierea “ЧАСТИЦЫ ГРУНТА ЛУНЫ-16” (Particule de sol provenite de la Luna-16). 

Specialiştii în licitaţii se aşteaptă ca probele de sol lunar să fie vândute pentru sume cuprinse între  700.000$ şi un milion de dolari, în cadrul unei licitaţii organizate la New York în 29 noiembrie.

Vânzarea în cadrul licitaţiilor a probelor autentice de sol lunar este extrem de rară deoarece acestea sunt deţinute în mare parte de instituţiile guvernamentale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase