Home » D:News » Trupul jurnalistului Jamal Khashoggi ar fi fost distrus în acid

Trupul jurnalistului Jamal Khashoggi ar fi fost distrus în acid

Trupul jurnalistului Jamal Khashoggi ar fi fost distrus în acid
Publicat: 03.11.2018
Un oficial turc a declarat pentru Washington Post că trupul jurnalistului Jamal Khashoggi a fost distrus în acid în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul sau la reşedinţa din apropiere a consulului general saudit, relatează cotidianul turc Hurryet.
După mai multe săptămâni în care a negat faptul că ar avea cunoştinţă de acest caz, Arabia Saudită a recunoscut pe 25 octombrie că jurnalistul a căzut victimă unei crime cu premeditare şi a arestat 18 persoane. scrie Mediafax.
 
Vizita procurorului Arabiei Saudite Saud al-Mojeb la Istanbul „s-a încheiat fără rezultate concrete” pe 31 octombrie, potrivit oficialilor turci, întrebarea despre locul unde se află corpul lui Khashoggi rămânând fără răspuns.
 
Un înalt oficial turc, care a vorbit cu Washington Post, cu condiţia anonimatului a afirmat că dovezile biologice descoperite în grădina consulatului susţin teoria că trupul lui Khashoggi a fost aruncat aproape de locul unde a fost ucis şi dezmembrat.
 
„Corpul lui Khashoggi nu avea nevoie să fie îngropat”, a declarat oficialul.
 
Într-o declaraţie de presă scrisă pe 31 octombrie, biroul procurorului-şef din Istanbul a remarcat că omologii lor din Arabia Saudită au respins rapoartele anterioare care indicau că un „colaborator local” a dispărut corpul lui Khashoggi după ce fusese trimis într-un covor.
 
„Procurorul saudit care a vizitat Istanbulul a închis cazul în loc să lase o luminiţă aprinsă „, scria editorialistul cotidianului Hürriyet, Abdulkadir Selvi, pe 1 noiembrie.
 
Khashoggi, cronicarul cotidianului The Washington Post şi un critic al conducătorului de facto al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a fost ucis în interiorul consulatului pe 2 octombrie, după ce a intrat în sediu pentru a obţine documentele necesare pentru a se căsători.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase