Prima pagină D:News

Trupul jurnalistului Jamal Khashoggi ar fi fost distrus în acid

Redactia Descopera.ro | 11.03.2018 | ● Vizualizări: 1125

Un oficial turc a declarat pentru Washington Post că trupul jurnalistului Jamal Khashoggi a fost distrus în acid în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul sau la reşedinţa din apropiere a consulului general saudit, relatează cotidianul turc Hurryet.

După mai multe săptămâni în care a negat faptul că ar avea cunoştinţă de acest caz, Arabia Saudită a recunoscut pe 25 octombrie că jurnalistul a căzut victimă unei crime cu premeditare şi a arestat 18 persoane. scrie Mediafax.
 
Vizita procurorului Arabiei Saudite Saud al-Mojeb la Istanbul "s-a încheiat fără rezultate concrete" pe 31 octombrie, potrivit oficialilor turci, întrebarea despre locul unde se află corpul lui Khashoggi rămânând fără răspuns.
 
Un înalt oficial turc, care a vorbit cu Washington Post, cu condiţia anonimatului a afirmat că dovezile biologice descoperite în grădina consulatului susţin teoria că trupul lui Khashoggi a fost aruncat aproape de locul unde a fost ucis şi dezmembrat.
 
"Corpul lui Khashoggi nu avea nevoie să fie îngropat", a declarat oficialul.
 
Într-o declaraţie de presă scrisă pe 31 octombrie, biroul procurorului-şef din Istanbul a remarcat că omologii lor din Arabia Saudită au respins rapoartele anterioare care indicau că un "colaborator local" a dispărut corpul lui Khashoggi după ce fusese trimis într-un covor.
 
"Procurorul saudit care a vizitat Istanbulul a închis cazul în loc să lase o luminiţă aprinsă ", scria editorialistul cotidianului Hürriyet, Abdulkadir Selvi, pe 1 noiembrie.
 
Khashoggi, cronicarul cotidianului The Washington Post şi un critic al conducătorului de facto al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a fost ucis în interiorul consulatului pe 2 octombrie, după ce a intrat în sediu pentru a obţine documentele necesare pentru a se căsători.
  

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI