Home » D:News » DIICOT a început urmărirea penală privind tabloul găsit îngropat la Tulcea

DIICOT a început urmărirea penală privind tabloul găsit îngropat la Tulcea

DIICOT a început urmărirea penală privind tabloul găsit îngropat la Tulcea
Publicat: 22.11.2018
Procurorii DIICOT structura centrală au început urmărirea penală in rem în cazul tabloului descoperit la Tulcea, despre care se credea că este al lui Picasso, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Ancheta vizează infracţiunile de tăinuire şi favorizarea făptuitorului.
Procurorii DIICOT au declanşat urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire şi favorizarea făptuitorului în cauza privind tabloul despre care se credea că este al lui Picasso, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
 
Un tablou despre care există informaţii că ar fi „Tete D ‘Arlequin“, pictat de Picasso, dispărut dintr-un muzeu din Olanda, a fost găsit îngropat săptămâna trecută, la tulpina unui copac, în Tulcea, după ce o persoană a primit informaţii prin intermediul unei scrisori anonime.
 
Însă întreaga situaţie s-a dovedit a fi o farsă făcută de doi producători de teatru din Belgia, relatează Die Presse şi televiziunea olandeză Nos. Doi producători de teatru belgieni au fost în spatele farsei. Aceştia au îngropat tabloul la data de 31 octombrie în pădurea din Tulcea, iar în ziua următoare au trimis şase scrisori anonime cu locaţia picturii şi instrucţiuni pentru găsirea acesteia. Scrisorile au fost trimise la trei adrese din România şi trei din Olanda.
 
Autoarea de origine română, Maria Feticu, a picat în plasa celor doi producători şi a mers la Tulcea, unde a găsit copia tabloului „Cap de Arlechin”, unul dintre tablourile furate în 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam. Producătorii şi-au anunţat ulterior victimele prin e-mail că mesajul a fost o farsă, inspirată dintr-o piesă de teatru numită „Copia adevărată”, care a avut premiera săptămâna trecută la Anvers.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase