Home » D:News » Utqiagvik, oraşul care s-a cufundat în întuneric. Timp de 65 de zile locuitorii nu văd Soarele

Utqiagvik, oraşul care s-a cufundat în întuneric. Timp de 65 de zile locuitorii nu văd Soarele

Utqiagvik, oraşul care s-a cufundat în întuneric. Timp de 65 de zile locuitorii nu văd Soarele
Publicat: 24.11.2018
Oraşul Barrow, cunoscut şi cu denumirea de Utqiagvik, din Alaska, a avut parte, recent, de ultimul răsărit şi apus din următoarele două luni. Oraşul în care locuiesc 4.000 de persoane se află într-o perioadă de 65 de zile a nopţilor polare.

Nopţile polare reprezintă un termen utilizat pentru perioadele în care nu există răsărit timp de mai bine de 24 de ore, conform CNN.

„Acest lucru are loc anual”, a declarat Judson Jones, meteorolog CNN. „Dacă trăieşte mai sus de cercul polar arctic, va fi o zi în care soarele apune pentru tot parcursul iernii. Vestea bună este că soarele va răsări din nou şi va rămâne pe cer timp de câteva zile”, a adăugat meteorologul.

Deşi Utqiagvik nu este singurul oraş din Alaska care are parte de acest fenomen, este primul de pe lista locaţiilor în care se produce noaptea polară din cauza amplasării lui în nord.

Pentru o perioadă de una, două luni, locuitorii din Kaktovik, Point Hope şi Anaktuvuk Pass vor trăi, de asemenea, fără soare. Ultimele apusuri de soare vor avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, începutul lui decembrie. Soarele a apus în Utqiagvik sâmbătă, 17 noiembrie, şi va răsări din nou pe 23 ianuarie 2019.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Helsinki are vara 19 ore de soare, iar iarna doar 6! Vezi contrastul! (VIDEO)

Orasul unde nimeni nu are voie sa moara

Când ne dezorientăm propriul corp: de ce este periculos să mâncăm noaptea?

Puteţi cu adevărat să recuperaţi somnul pierdut?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase