Home » D:News » Statele Unite au pierdut un preşedinte. George H.W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani

Statele Unite au pierdut un preşedinte. George H.W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani

Publicat: 01.12.2018
Statele Unite au pierdut un preşedinte. George H.W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani
George H.W. Bush, cel de al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, care a ocupat funcţia între 1989 şi 1993, a murit sâmbătă la vârsta de 94 de ani, relatează site-ul cotidianului The Washington Post.

Decesul său a fost anunţat printr-un mesaj postat pe Twitter de purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath. Cauza morţii nu a fost încă făcută publică, scrie Mediafax.

În anul 2012, acesta a anunţat că suferă de o formă a bolii Parkinson. Soţia fostului preşedinte republican, Barbara Bush, a murit pe 17 aprilie anul acesta.

Înainte de a fi ales în funcţia de preşedinte, George H.W. Bush a fost un pilot în Marina americană, decorat pentru serviciile sale, a îndeplinit funcţia de congressman, a fost un delegat la Naţiunilor Unite, preşedinte al Partidului Republican, reprezentant la Beijing şi director al CIA.

Absolvent al Universităţii Yale, George H.W. Bush şi-a început cariera în politică în funcţia de preşedinte al filialei Partidului Republican în Comitatul Harris, Texas.

Mandatul său în funcţia de preşedinte al Statelor Unite a început la data de 20 ianuarie 1989.

În anul 1990, acesta a proclamat o „nouă ordine mondială”, liberă de „ameninţarea terorii, cu un simţ puternic al justiţiei şi mai sigură în cautarea păcii – o lume în care naţiunile împart responsabilitatea pentru libertate şi justiţie”.

În urma invadării Kuweitul în anul 1990, George H.W. Bush a format o coaliţie de 30 de naţiuni, susţinută de NATO, care a luptat împotriva forţelor Irakului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase