Home » D:News » În 2019, în Europa, va fi testat serviciul de livrare cu drona

În 2019, în Europa, va fi testat serviciul de livrare cu drona

În 2019, în Europa, va fi testat serviciul de livrare cu drona
Publicat: 08.12.2018
Alphabet, compania mamă a Google, vrea să testeze serviciul de livrare cu drona în Europa, în primăvara anului viitor, iar prima ţara aleasă pentru această nouă tehnologie va fi Finlanda, potrivit cnet.com.
Timp de 18 luni, Alphabet a testat deja acest serviciu de livrare, prin compania Wing, în Australia. Astfel, au fost efectuate 55.000 de curse, scrie Mediafax.
 
Directorul companiei Wing, James Burgess, a făcut anunţul la o conferinţă care a avut loc la Helsinki, precizând că vor fi livrate cu drona colete de până la 1,5 kilograme, pe distanţe ce pot ajunge până la zece kilometri.
 
Wing a testat deja dronele sale Hummingbird în Tampere, la nord de Helsinki, însă acestea nu aterizau, ci doar se apropiau de sol şi livrau coletele cu ajutorul unor sfori.
 
Pentru serviciul de livrare cu drona, Wing vrea să pună la punct un sistem de monitorizare a traficului aerian, scopul fiind ca dronele sale să ajungă în siguranţă la destinaţie.
 
Burgess a precizat că testează acest serviciu în străinătate deoarece reglementările în domeniu din SUA „sunt mai complicate”.
 
Decizia celor de la Alphabet de a testa serviciul în Europa vine după ce compania Amazon a decis să înfiinţeze centrul său de dezvoltare a sistemului de livrare cu drona în Cambridge, Marea Britanie.
 
Tehnologia de livrare cu drona este testată şi de companiile Uber şi Alibaba.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase