Home » D:News » O rachetă Patriot de 3 milioane de dolari, lansată pentru a distruge o dronă de 200 de dolari – VIDEO

O rachetă Patriot de 3 milioane de dolari, lansată pentru a distruge o dronă de 200 de dolari – VIDEO

O rachetă Patriot de 3 milioane de dolari, lansată pentru a distruge o dronă de 200 de dolari – VIDEO
Publicat: 10.12.2018
Unul dintre aliaţii SUA a lansat o rachetă sol-aer Patriot, de 3 milioane de dolari, pentru a doborî o dronă de numai 200 de dolari.

„Avem un aliat foarte apropiat care s-a confruntat cu un adversar care folosea un mic quadrocopter (n.e. – dronă cu patru elice). L-au doborât cu o rachetă Patriot”, a afirmat generalul David Perkins, la simpozionul Global Force, organizat de armata americană.

Fără a da numele ţării, generalul a subliniat că nu ştie dacă a fost un schimb economic bun, potrivit Mediafax.ro.

Nu a fost, însă, vorba de un exerciţiu militar, afirmă publicaţia Futurism.

Fiind capabilă să atingă viteze peste nivelul Mach 2 (aprox. 2450 km/h), racheta Patriot poate lovi ţinte aflate la mare distanţă şi la orice altitudine. 

O astfel de rachetă, produsă de companiile americane Lockheed Martin şi Raytheon, costă în jur de 3 milioane de dolari. De cealaltă parte, drona implicată era un model capabil să atingă o viteză maximă de 80 km/h şi care se vinde pe Amazon cu circa 200 de dolari.

Printre ţările care au achiziţionat sisteme Patriot de la americani se află şi România, patru astfel de instalaţii militare urmând să intre în dotarea Forţelor Aeriene Române începând cu a doua parte a anului 2019.

România se numără 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase