Home » D:News » O femeie s-a ales cu un efect advers mai neobişnuit după terapia cu ventuze

O femeie s-a ales cu un efect advers mai neobişnuit după terapia cu ventuze

O femeie s-a ales cu un efect advers mai neobişnuit după terapia cu ventuze
Publicat: 14.12.2018
Atunci când ne gândim la terapia cu ventuze, vin în minte urme mari şi circulare, care reprezintă un efect secundar al procedurii de medicină alternativă care implică plasarea unor cupe pe piele, fără aer în interior. Dar, într-un caz recent, efectul a fost mai sever.

Efectele secundare în cazul unei femei din California au fost mai drastice decât nişte simple vânătăi: o „colecţie” de băşici mari dispuse circular. Acestea au apărut pentru că şi-a aplicat singură cupele, iar apoi a adormit, potrivit Live Science.

Femeia, care are peste 60 de ani, a căzut recent şi s-a rănit la umăr. În încercarea de a-şi trata umărul, a decis să încerce terapia cu ventuze. Susţinătorii terapiei spun că tratamentul creşte circulaţia sângelui în regiune, ceea ce reduce tensiunea musculară şi inflamaţia, accelerând vindecarea.

Aspiraţia este creată prin încălzirea cupei în interior, ceea ce creează un vid sau prin folosirea unei pompe de mână. Cupele sunt ţinute pe piele timp de 5-15 minute.

În acest caz, femeia a aplicat cupele cu ajutorul unei pompe. Dar a adormit după ce le-a pus şi s-a trezit după 30 de minute. Atunci a observat băşici mari şi dureroase dispuse într-un tipar circular în zona în care s-au aflat cupele.

Acestea s-au format pentru că pielea a fost afectată. Vidul era suficient de puternic pentru a rupe pielea, separând straturile acesteia”, a precizat Maria Wei, coautoare a acestui raport şi profesor de dermatologie de la University of California, San Francisco.

„Dacă este realizată cum trebuie, procedura nu ar trebui să cauzeze băşici”, a adăugat Wei, „dar în acest caz, nu a fost supervizată, iar vidul a fost prea puternic”, a mai precizat cercetătoarea care a tratat femeia.

Deşi mulţi oameni, inclusiv sportivi de performanţă, susţin că metoda are efecte benefice, există puţine studii ştiinţifice care să ateste beneficiile procedurii, nefiind clar dacă acestea sunt rezultatul efectului placebo.

Doctorii au drenat băşicile şi au tratat rănile pentru a evita o posibilă infecţie. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Caz medical rar în Statele Unite: de ce rinichiul unei femei a început să se deplaseze

FOTO. Caz medical rar şi extrem de grav. Cum un ghinion nu vine niciodată singur, un om care a supravieţuit muşcăturii unui rechin s-a ales cu o bacterie care îi consumă ţesutul

Caz medical rar şi înfricoşător în Statele Unite: un bărbat a crezut că are o simplă băşică, dar acum are piciorul amputat şi a fost foarte aproape să-şi piardă viaţa

Reuşită revoluţionară în medicină. Au fost create primele celule ,,nemuritoare” cu ajutorul cărora poate fi produsă o cantitate nelimitată de sânge

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase