Home » D:News » O licitaţie cu obiecte care au aparţinut lui Marilyn Monroe a avut încasări impresionante

O licitaţie cu obiecte care au aparţinut lui Marilyn Monroe a avut încasări impresionante

O licitaţie cu obiecte care au aparţinut lui Marilyn Monroe a avut încasări impresionante
Publicat: 14.12.2018
O licitaţie dedicată actriţei americane Marilyn Monroe a generat încasări de 1,6 milioane de dolari. Printre obiectele vândute s-a numărat şi o versiune pentru turneu a rochiei albe purtate de aceasta în filmul "Şapte ani de căsnicie/ Seven Year Itch" (1955), regizat de Billy Wilder.
Versiunea pentru turneu şi expoziţii a rochiei albe din filmul pentru care actriţa a fost nominalizată la un premiu BAFTA a fost vândută  cu 120.000 de dolari la licitaţia denumită „Essentially Marilyn”, organizată marţi, la Los Angeles, de casa Profiles in History, relatează Associated Press.
 
Rochia albă pe care a avut-o Marilyn Monroe în scena cu gura de metrou din filmul „Şapte ani de căsnicie” a fost vândută pentru 4,6 milioane de dolari la o licitaţie care a avut loc în 2011, scrie Mediafax.
 
La licitaţia recentă, o fotografie cu autograful lui Monroe, însoţită de textul „M-ai descoperit, mi-ai dat un nume şi ai crezut în mine”, care i-a aparţinut fostului şef al companiei 20th Century Fox Ben Lyon, a fost vândută pentru 45.000 de dolari.
 
Cu o carieră în cinematografie de peste 15 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a deveni sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială – cu 29 de filme în care a jucat, nenumărate apariţii în reviste – dar şi muză pentru numeroşi artişti. Actriţa americană a primit Globul de Aur pentru rolul din „Unora le place jazz-ul” şi o nominalizare la acelaşi premiu pentru interpretarea din filmul „Bus Stop”. A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele „Şapte ani de căsnicie” şi „Prinţul şi dansatoarea”.
 
Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase