Home » D:News » Artefact ce îl înfăţişa pe Hercule, recuperat de poliţiştii din Alba Iulia

Artefact ce îl înfăţişa pe Hercule, recuperat de poliţiştii din Alba Iulia

Publicat: 14.12.2018
Un artefact de epocă antică, ce îl reprezintă pe Hercule, a fost recuperat de poliţiştii din Alba Iulia, de la un bărbat care a vrut să vândă sculptura. Se suspectează că ar aparţine patrimoniului cultural naţional,

Potrivit unui comunicat al Poliţia Română, un artefact de epocă antică a fost recuperat. Acesta reprezintă o divinitate greco–romană (Hercule). Oamenii legii cred că ar putea să aparţină patrimoniului cultural naţional.

„Poliţiştii specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au recuperat un artefact de epocă antică, reprezentând o divinitate greco-romană (Hercule), susceptibil să aparţină patrimoniului cultural naţional. Sculptura a fost descoperită la domiciliul unui bărbat de 57 de ani, din Alba Iulia, care ar fi încercat să o valorifice”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Opera a fost ridicată de poliţişti şi urmează să fie supusă unei expertize muzeografice de specialitate. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru furt calificat şi tăinuire.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase