Home » D:News » Germania, prima ţară din Europa ce recunoaşte ”al treilea sex”

Germania, prima ţară din Europa ce recunoaşte ”al treilea sex”

Germania, prima ţară din Europa ce recunoaşte ”al treilea sex”
Publicat: 15.12.2018
Germania a devenit prima ţară europeană care recunoaşte existenţa celui ”de-al treilea sex" în documentele de stare civilă. Bundestag - camera inferioară a parlamentului de la Berlin - a votat, vineri, pentru introducerea noţiunii în legislaţie.

Dispoziţia există deja în legislaţiile altor ţări, precum Australia, India, Nepal şi Noua Zeelandă, scrie Mediafax. Proiectul de lege înaintat a fost votat doar de deputaţii majorităţii.

Liberalii au fost de părere că textul nu este complet,din cauza faptului că apartenenţa la acest „al treilea sex” trebuie dovedită printr-o adeverinţă medicală sau printr-o declaraţie pe proprie răspundere.

Tribunalul constituţional federal german a cerut, pe 8 noiembrie, ca în documentele administrative să poată fi înscrisă o altă menţiune decât „bărbat” sau „femeie”. .În Germania există, din mai 2013, posibilitatea de a nu completa în acte câmpul dedicat sexului.

În mai 2018, în Olanda, un cetăţean a obţinut în justiţie dreptul de a nu fi identificat în actul de naştere ca bărbat sau femeie.

Conform ONU, între 0,05% şi 1,7% din populaţia mondială se declară intersex.


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase