Home » D:News » Reţeaua de comunicaţii diplomatice a Uniunii Europene a fost atacată de hackeri

Reţeaua de comunicaţii diplomatice a Uniunii Europene a fost atacată de hackeri

Publicat: 20.12.2018
Reţeaua de comunicaţii diplomatice a Uniunii Europene a fost atacată de hackeri
Hackerii au accesat timp de mai mulţi ani reţeaua de comunicaţii diplomatice a Uniunii Europene, putând să acceseze baze de date care dezvăluie preocupări cu privire la administraţia Trump, tensiunile cu Rusia şi China şi riscul ca Iranul să-şi revigoreze programul nuclear, relatează New York Times.
Metodele pe care hackerii le-au desfăşurat pe o perioadă de trei ani seamănă cu cele folosite de o unitate de elită a Armatei Poporului de Eliberare a Chinei. Datele au fost copiate din reţea şi postate pe un site de Internet pe care hackerii l-au înfiinţat în cursul atacului, conform Area 1, compania care a descoperit infracţiunea, scrie Mediafax.
 
Informaţiile obţinute includ conversaţii cu liderii din Arabia Saudită, Israel şi din alte ţări care au fost împărtăşite în întreaga Uniune Europeană, potrivit raportului.
 
Alte date arată diplomaţi europeni care descriu o întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin în Finlanda ca „reuşită (cel puţin pentru Putin)”.
 
Alte informaţii, apărute după întâlnirea din 16 iulie, descriu un raport detaliat şi o analiză a discuţiilor purtate de oficialii europeni cu preşedintele chinez Xi Jinping, care a fost citat comparând „intimidările” lui Trump la adresa Beijingului cu un „meci de box fără reguli”.
 
A treia, din 7 martie, îl arată pe Caroline Vicini, şeful adjunct al misiunii UE la Washington, care recomandă diplomaţilor blocului comercial să descrie Statele Unite ca fiind „partenerul nostru cel mai important”, chiar dacă contestă Trump „în zonele în care nu suntem de acord SUA (de exemplu, privind schimbările climatice, comerţul, programul nuclear iranian)”.
 
Mai mult, hackerii s-au infiltrat în reţelele Organizaţiei Naţiunilor Unite, Federaţiei Americane a Muncii şi Congresului Organizaţiilor Industriale (AFL-CIO) şi ministerele Afacerilor Externe şi Finanţelor din întreaga lume, se arată în raport.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase