Home » D:News » Moş Crăciun a plecat pe traseu şi tu îl poţi urmări

Moş Crăciun a plecat pe traseu şi tu îl poţi urmări

Publicat: 24.12.2018
Moş Crăciun a plecat pe traseu şi tu îl poţi urmări
Moş Crăciun a plecat şi poate fi urmărit deja online. NORAD, vestitul comandament pentru apărare aerospaţială nord-americană, a anunţat că monitorizează şi anul acesta călătoria lui Moş Crăciun în jurul lumii, în ciuda faptului că de vineri, de la miezul nopţii, activitatea administraţiei federale din SUA a fost blocată parţial, potrivit newsweek.com.

„În caz că activitatea guvernului va fi blocată, NORAD va continua tradiţia sa de 63 de ani de a-l monitoriza pe Moş Crăciun pe 24 decembrie”, potrivit unui mesaj publicat pe contul de Twitter al North American Aerospace Defense Command (NORAD).

În mesaj mai scrie că personalul militar care se ocupă de program este sprijinit de aproximativ 1.500 de voluntari, care fac monitorizarea posibilă în fiecare an.

Începând de la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, activitatea administraţiei federale din SUA a fost blocată parţial după ce membrii congresului nu au reuşit să ajungă la un compromis pe tema bugetului, în urma disensiunilor referitoare la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexicul. Trump a afirmat că iminenta blocare parţială a unor părţi cheie din administraţia federală ar putea dura „foarte mult timp” şi a dat vina pentru acest lucru pe democraţi, care se opun planului său de construire a unui zid la frontiera cu Mexicul.

Din această cauză, peste 420.000 de angajaţi ai administraţiei federale vor lucra fără să fie plătiţi – însă ar trebui să primească nişte compensaţii -, în timp ce alţi 380.000 vor fi în şomaj tehnic, potrivit CBS News.

Activitatea administraţiei federale din SUA este blocată pentru a treia oară în acest an, notează CNN.

NORAD este finanţat de Departamentul Apărării, care nu îşi suspendă activitatea în astfel de blocaje.

Programul „Santa Tracker” monitorizează traseul lui Moş Crăciun în ajun, indicând opririle, dar şi momentul sosirilor în diferite locuri. Programul oferă şi detalii despre vremea de la Polul Nord, precum şi o numărătoare a cadourilor.

Programul de monitorizare a început pe 24 decembrie, la ora 07.00 GMT (09.00, ora României), pe noradsanta.org.

Tot pe acest site, copiii pot asculta colinde, viziona filme şi afla informaţii despre NORAD şi Moş Crăciun.

NORAD a început această „supraveghere aeriană” din întâmplare, în 1955, când o reclamă a dat, din greşeală, numărul de telefon de la Comandamentul Continental de Apărare Aerospaţială din Colorado Spring (predecesorul NORAD) pentru a-l contacta pe Moş Crăciun. Pentru a nu-i dezamăgi,  un colonel le-a răspuns atunci copiilor  şi apoi a devenit o tradiţie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase