Home » D:News » În Portul Constanţa a andocat o navă de cercetare hidrografică a Marii Britanii

În Portul Constanţa a andocat o navă de cercetare hidrografică a Marii Britanii

În Portul Constanţa a andocat o navă de cercetare hidrografică a Marii Britanii
Publicat: 24.12.2018
O navă britanică de cercetare hidrografică a sosit, pe 24 decembrie, în Portul Militar Constanţa unde va sta trei zile. Marinarii militari britanici vor petrece astfel sărbătoarea Crăciunului în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Pe timpul escalei din perioada 24 – 26 decembrie, comandantul navei, căpitan-comandorul Matthew Warren a avut întâlniri mai multe întâlniri oficiale la Comandamentul Flotei şi la autorităţile locale constănţene. În timpul acesta, echipajul a vizitat obiective turistice din Constanţa şi din împrejurimi, scrie Mediafax.
 
 
Ataşatul naval a precizat că exerciţiile militare comune se desfăşoară şi naval, şi pe uscat, şi cu aviaţia.
 
Mai mult, alături de obişnuitele urări de Crăciun, britanicii au urat succes pe perioada preluării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.
 
De asemenea, fiind vorba despre sărbătoarea de Crăciun, marinarii britanici au mers în vizită şi la Complexul de Servicii Comunitare „Cristina” din Constanţa, unde, în jurul bradului, le-au dăruit copiilor jucării şi dulciuri.
 
Nava militară ”HMS Echo” are atribuţii în colectarea datelor privitoare la mediul marin şi hidrometrice în scopuri civile şi militare. Vasul este la prima misiune în România, dar comandantul ei se află pentru a doua oară la Constanţa. Aceasta a intrat în serviciul Marinei Britanice în martie 2003, având baza la Devonport.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase