Home » D:News » Cărţile pe care Donald Trump le-a recomandat în 2018

Cărţile pe care Donald Trump le-a recomandat în 2018

Cărţile pe care Donald Trump le-a recomandat în 2018
Publicat: 29.12.2018
Donald Trump, preşedintele SUA, a recomandat o serie de cărţi anul acesta pe reţelele de socializare online, deşi susţine că „nu are timp să citească”. Toate volumele au un lucru în comun: vorbesc despre el, potrivit The Guardian.

Donald Trump a recomandat mai multe cărţi pe contul său de Twitter, scrise de suporteri ai săi sau de critici ai dreptei şi extremei drepte. Preşedintele amercan le-a calificat drept „excelente”, „fantastice” sau chiar „grozave” şi toate au, însă, un lucru în comun, propria persoană, relatează Mediafax.

Printre cărţile recomandate se numără „The Faith of Donald J Trump: A Spiritual Biography”, de David Brody şi Scott Lamb. Lucrarea este o analiză a „călătoriei spirituale” a celui care a fost căsătorit de trei ori, miliardarul vinovat de neplata taxelor, o analiză în vederea construirii argumentului că, înconjurându-se de oameni de credinţă, Trump a devenit religios. „În mod clar, Dumnezeu îl foloseşte pe acest om în moduri în care milioane de persoane nu şi-ar putea imagina. Dar Dumnezeu ştie asta şi este suficient”, scriu autorii cărţii. Replica editorilor de la The Los Angeles Times a fost: „Sfinte rahat!”.

„O lectură foarte interesantă. Să vă bucuraţi!”, a scris, de cealaltă parte, Donald Trump.

O altă recomandare a preşedintelui american este „Trumponomics: Inside the America First Plan to Revive Our Economy”, de Stephen Moore şi Arthur B Laffer, ambii consilieri economici ai lui Trump. „Cei care nu îl voiau pe Trump s-au înşelat amarnic… Nu, nu a distrus economia mondială. Nu, nu s-a prăbuşit bursa. Nu, nu este recesiune”, au scris autorii. „Doi oameni talentaţi au finalizat o carte incredibilă despre politicile mele economice”, a scris, la rândul lui, Donald Trump.

„The Russia Hoax: The Illicit Scheme to Clear Hillary Clinton and Frame Donald Trump”, de Gregg Jarrett, analist al Fox News, analizează colaboratorii lui Hillary Clinton, printre care s-ar număra James Comey, fost şef al FBI, şi consilierul special Robert Mueller. Politifact notează că, luându-i apărarea lui Trump, Jarrett a stârnit criticile colegilor de breaslă. Trump a scris: „Grozavă carte”.

Un alt jurnalist Fox News a publicat „Liars, Leakers and Liberals”. Judecătoarea Jeanine Pirro vorbeşte despre „o conspiraţie a celor mai puternici şi conectaţi oameni pentru anularea voinţei poporului american”. Printre aceste persoane s-ar număra lideri ai FBI, NSA, Pentagon, Hollywood, presa care fabrică ştiri false, Partidul Democrat şi unii republicani. Trump a descris cartea drept fantastică.

Sebastian Gorka se arată îngrijorat, în „Why We Fight”, de ameninţările la adresa populaţiei iudeo-creştine aduse de jihadişti, comunişti, chinezi. „Un om foarte talentat (…) a scris o carte excelentă”, a notat Donald Trump, la rândul lui.

Printre cărţile recomandate de Trump anul acesta se numără şi „The Case for Trump”, de Victor Davis Hanson, colaborator Fox News. Autorul promite să spună „adevărata poveste a modului în care Donald Trump a devenit unul dintre cel mai de succes preşedinţi din istorie – şi de ce America are nevoie de el mai mult decât oricând”.

„Mad Politics: Keeping Your Sanity in a World Gone Crazy”, de Gina Loudon, este un alt volum în care autoarea susţine că are dovezi ştiinţifice privind faptul că Trump „este cea mai competentă persoană care a ocupat vreodată Casa Albă”. În lista cărţillor recomandate de preşedintele SUA mai intră „Ship of Fools”, de Tucker Carlson, comentator Fox News, „The Great Revolt”, de Salena Zito şi Brad Todd, dar şi „The Briefing: Politics, the Press and the President”, de Sean Spicer, fost specialist în relaţii cu presa al Casei Albe, care vorbeşte despre cât de vulnerabil poate fi preşedintele în faţa scurgerilor de informaţii, a mesajelor de pe reţelele de socializare online, dar şi a ştirilor false.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase