Home » D:News » Cele 13 cauze ale apariţiei cistitei

Cele 13 cauze ale apariţiei cistitei

Cele 13 cauze ale apariţiei cistitei
Publicat: 13.01.2019
Nevoia urgentă de a merge la toaletă, senzaţia că vezica urinară nu este goală, durere în zona intimă, stare generală proastă, uneori chiar febră, urină de culoare închisă, uneori urină cu sânge, toate acestea sunt simptome ale cistitei.

Cistita este o inflamaţie a vezicii urinare întâlnită frecvent. În mod frecvent, Escherichia coli este microbul vinovat de această afecţiune, dar există şi paciente care dezvoltă infecţii urinare din cauza unor iritaţii simple generate de medicamente sau de substanţe cu capacitate alergenică prin abraziune mecanică care se produce în mod special când există pietre la rinichi sau după radioterapie sau chimioterapie.

În unele cazuri, vezica urinară se poate atrofia şi atunci se produce o cistită cronică, care se tratează mai greu căci nu are caracter infecţios.

Cauzată de relaţii sexuale, schimbări hormonale şi de sarcină

Relaţiile sexuale sunt una dintre cauzele frecvente ale cistitei. În trecut, când teoretic viaţa sexuală începea pentru femei în noaptea nunţii, cistita era un ”oaspete” frecvent în luna de miere. În special la femeile care abia au început viaţa sexuală se plâng de cistită. Cistita nu are mereu o cauză infecţioasă. ”Uneori este vorba despre cistite de tip mecanic pentru că în timpul copulaţiei se produce o mică inflamaţie a părţii finale a uretrei care favorizează trecerea germenilor în interiorul vezicii” lămureşte doctorul spaniol  Jose Luis Bedonces în carte ”Manualul de Medicină naturistă”.

Continuarea pe CSID:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase