Home » D:News » Bari, oraşul în care bicicliştii sunt plătiţi dacă renunţă la maşină

Bari, oraşul în care bicicliştii sunt plătiţi dacă renunţă la maşină

Bari, oraşul în care bicicliştii sunt plătiţi dacă renunţă la maşină
Publicat: 14.01.2019
Bari este primul oraş din Italia unde bicicliştii vor fi plătiţi dacă renunţă la maşină. Fiecare persoană care va merge la serviciu cu bicicleta în locul maşinii va primi 25 de euro pe lună.

Locuitorii ce aleg bicicleta în detrimentul maşinii vor fi plătiţi cu 20 de cenţi/km pe traseul casă-serviciu şi patru cenţi pentru alte drumuri prin oraş.

De asemenea, cei ce aleg această variantă de transport vor beneficia de preţuri cu reducere dacă vor să-şi achiziţioneze o bicicletă nouă sau o vor putea moderniza pe cea veche. Aşadar, minimum 25 de euro/lună vor primi localnicii care renunţă la maşină din partea Primăriei din Bari.  Proiectul este experimental şi are ca scop mobilitatea sustenabilă. El se va desfăşura pe patru luni şi este finanţat cu 545.000 de euro de Ministerul Mediului de la Roma.

Cei care folosesc bicicleta electrică vor primi sume mult mai mici: maxim un euro/zi şi nu mai mult de 100 de euro în patru luni.

Oraşul din regiunea Puglia este primul din Italia care adoptă modelul francez de a oferi bani celor care renunţă la autovehicul şi aleg bicicleta.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase