Home » D:News » Pălincă veche de 17 ani, vândută în gloc cu fir de aur pentru suma de 2.000 de euro, litrul

Pălincă veche de 17 ani, vândută în gloc cu fir de aur pentru suma de 2.000 de euro, litrul

Pălincă veche de 17 ani, vândută în gloc cu fir de aur pentru suma de 2.000 de euro, litrul
Publicat: 17.01.2019
În Satu Mare, un producător de distilate vinde o pălincă veche de 17 ani realizată din cireşe amare. Aceasta este îmbuteliată în glob de sticlă cu fir aurit şi este vândută la un preţ de 2.000 de euro litrul. Licoarea este inspirată de balada lui Ciprian Porumbescu, ”Crai Nou”.

Silviu Zetea, fondatorul firmei de produse distilate, a declarat că produsul se livrează doar la comandă, majoritatea clienţilor fiind din România, scrie Mediafax.

”Valoarea unui produs nu stă numai în calitatea conţinutului, ci şi în ce anume simbolizează. Noi avem o pălincă veche de 17 ani, din cireşe amare, căreia i-am pus o poveste, simbolizând Balada lui Ciprian Porumbescu . Am denumit-o băutură pentru îndrăgostiţi, pentru ocazii rare sau de şemineu, conţinutul fiind unic. Forma de prezentare este una deosebită, într-un glob de sticlă cu fir aurit, pus într-o cutie personalizată din lemn, lucrată manual. Produsul se livrează doar pe bază de comandă, preţul ajungând la 2.000 de euro litrul, mulţi clienţi care l-au achiziţionat spunând că au făcut o investiţie. Majoritatea comenzilor le-am primit din ţară”,spune Zetea.

Producătorul din Satu Mare a lansat, la sfârşitul anului trecut, special de Centenar, o colecţie de patru pahare sigilate de 40 de ml, fiecare conţinând pălincă de prune, pere, mere şi vişine.

”Lotul de pahare denumite Zetea – Uneşte Oamenii, special de Centenar, are un scop simplu. M-am gândit că putem face pentru anul Marii Uniri o sticlă dedicată, dar mi s-a părut mai interesant să fac un set de păhărele, pentru că Unirea întotdeauna presupune mai mulţi, nu unul singur. Am dorit să marcăm Centenarul, să rămână ceva în urmă, ca un moment festiv. Stau patru persoane la masă şi în acest fel fiecare a făcut Unirea între ei. Sunt patru pahare, trei simbolizând cele trei Principate Române, iar al patrulea Europa”, a declarat Silviu Zetea.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase