Home » D:News » Fondatorul Huawei rupe tăcerea în contextul crizei de imagine prin care trece compania şi îl laudă pe Trump

Fondatorul Huawei rupe tăcerea în contextul crizei de imagine prin care trece compania şi îl laudă pe Trump

Fondatorul Huawei rupe tăcerea în contextul crizei de imagine prin care trece compania şi îl laudă pe Trump
Publicat: 17.01.2019
Ren Zhengfei, fondatorul Huawei, este o persoană foarte discretă, dar din cauza crizei de imagine pe care compania o are la nivel mondial, acesta a declarat câteva lucruri cu privire la suspiciunile de spionaj. Zhengfei a negat din nou colectarea de date şi posibilitatea de a oferi control guvernului Chinei asupra echipamentelor sale, însă a venit şi cu o serie de laude la adresa lui Donald Trump, preşedintele Statelor Unite.

Conform fondatorului, în China nu există o lege care să oblige companiile să realizeze căi ascunse de a pătrunde în reţelele informatice care funcţionează pe hardware-ul produs în China. De asemenea, Zhengfei a spus că apartenenţa sa la Partidul Comunist nu ar trebui să afecteze afacerile pe care Huawei le are la nivel mondial, scrie go4it.

„Îmi iubesc ţara şi susţin Partidul Comunist. Dar nu aş face nimic care să facă rău lumii. Nu văd o legătură strânsă între orientarea mea politică personală şi afacerile Huawei”, a declarat acesta.

Zhengfei a spus că în cazul în care autorităţile ar cere acces la reţelele realizate cu echipamentele sale, compania lui s-ar opune. Acesta susţine că Huawei este prinsă la mijloc într-o dispută între guvernul chinez şi cel american. În acest context, chiar îl laudă pe Trump pentru deciziile luate:

„Trump este un preşedinte foarte bun. Are curajul să scadă taxele, ceva ce va fi benefic pentru afaceri. Dar trebuie să tratezi companiile şi ţările în aşa fel încât să vrea să investească în SUA pentru ca guvernul să poată colecta taxele”, a precizat Zhengfei.

În ceea ce priveşte fiica sa care a fost arestată în Canada şi care ar putea fi predată atuorităţilor americane, Zhengfei spune că va aştepta să vadă dacă Trump va interveni în acest caz. Meng Wanzhou a fost arestată la sfârşitul lui 2018 sub acuzaţii de fraudă şi încălcarea embargoului către Iran şi Siria. Huawei a folosit, conform rapoartelor, bani împrumutaţi de la bănci americane şi a vândut echipamente de origine americană către ţări sub embargou, cu ajutorul mai multor companii secundare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase