Home » D:News » O bază americană de rachete nucleare are parte de un „inamic” neaşteptat. Soluţia simplă găsită de cercetători

O bază americană de rachete nucleare are parte de un „inamic” neaşteptat. Soluţia simplă găsită de cercetători

O bază americană de rachete nucleare are parte de un „inamic” neaşteptat. Soluţia simplă găsită de cercetători
Publicat: 21.01.2019
Angajaţii unei baze nucleare din Montana, Statele Unite, au fost nevoiţi să îşi întărească metodele de apărare. Se pare că nişte veveriţe au săpat tuneluri şi au declanşat alarme, scrie Smithsonianmag.

Malmstrom, o bază aeriană din vestul statului Montana, deţine 150 de rachete balistice intercontinentale de tip Minuteman III. Rachetele, echipate cu focoase nucleare, sunt depozitate subteran şi păzite de militari.

În ultimii ani, baza militară s-a confruntat cu un inamic atât de insistent încât angajaţii au apelat la ajutoare externe pentru a se putea apăra. Specie neînfricată este un tip de rozător numit „veveriţa de pământ Richardson”.

Veveriţele, fiecare măsurând în jur de 30 de centimetri în lungime şi având o greutate de aproape 0,8 kilograme, au săpat o reţea de tuneluri pe sub bază. Mai precis, animalele au dezvoltat un obicei „urât” de a săpa tunelurile pe sub gardurile care protejează rachete nucleare.

„Orice încălcare a perimetrului declanşează un detector de mişcare”, a declarat Gary Witmer, de la Centrul Naţional de Cercetare a Faunei, compania chemată de angajaţii bazei aeriene, pentru a rezolva problema.

Continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase