Home » D:News » Motivul pentru care un avion Boeing 747 va fi scufundat intenţionat

Motivul pentru care un avion Boeing 747 va fi scufundat intenţionat

Motivul pentru care un avion Boeing 747 va fi scufundat intenţionat
Publicat: 27.01.2019
Bahrain, o ţară din Golful Persic, speră să atragă mai mulţi turişti din întreaga lume după ce au deschis un parc subacvatic de distracţii. Acesta va avea câteva caracteristici neobişnuite, dimensiunea lui fiind de 100.000 de metri pătraţi, conform CNN.

Atracţia principală a parcului va fi un avion Boeing 747, plasată pe fundul mării. Aeronava, având o lungime 70 de metri, este dezafectată şi a fost special pregătită pentru acest proiect subacvatic, scrie Mediafax.

Mai mult, o agenţie de ştiri din Bahrain a anunţat că parcul va avea şi o replică a casei unui negustor de perle, recifuri de corali şi sculpturi şi obiecte de artă. Parcul va fi deschis până în vara anului 2019, aşa că planurile de construcţii sunt în plină desfăşurare.

Totuşi, aceasta nu este prima dată când un avion este scufundat intenţionat pentru a crea o atracţie turistică.

În SUA, un Boeing 727 a fost scufundat în regiunea Miami în 1993. Doi ani mai târziu a suferit stricăciuni din cauza uraganului Gordon. Scafandrii pot explora un avion Boeing 737 şi în Canada, în Canalul Stuart din apropierea oraşului Chemainus, din British Columbia.

De asemenea, Turcia a coborât un avion Airbus în apele Mării Egge cu doar câţiva ani în urmă, scopul fiind crearea unui recif de corali.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase