Home » D:News » Restaurant elBulli, al lui Ferran Adria, va fi redeschis ca muzeu şi laborator culinar

Restaurant elBulli, al lui Ferran Adria, va fi redeschis ca muzeu şi laborator culinar

Restaurant elBulli, al lui Ferran Adria, va fi redeschis ca muzeu şi laborator culinar
Publicat: 30.01.2019
elBulli, desemnat cel mai bun restaurant din lume patru ani consecutiv şi recompensat cu trei stele Michelin, va fi redeschis după opt ani, în 2020. Acesta va funcţiona doar ca muzeu şi laborator de inovaţie culinară, a declarat maestrul bucătar spaniol Ferran Adria pentru Reuters.

elBulli, situat în Costa Brava, servea, în iulie 2011, ultima cină pentru clienţii săi, urmând să fie închis după ce, timp de 20 de ani, l-a avut ca maestru bucătar pe Ferran Adria, acesta din urmă căutând noi provocări gastronomice, scrie Mediafax.

„Misiunea lui elBulli1846 este… să ofere cunoaştere de calitate în ceea ce priveşte gastronomia de restaurant şi tot ceea ce derivă din asta”, a explicat pentru Reuters maestrul bucătar în vârstă de 56 de ani, aflat la congresul Madrid Fusion.

Numărul asociat numelui fostului restaurant este un tribut adus lui Auguste Escoffier. Francezul npscut în 1846 era supranumit „regele chef-ilor, chef-ul regilor”,  şi a popularizat gastronomia de lux.

Numele „elBulli” i-a aparţinut unui bulldog francez, ai cărui proprietari au fost cei care au construit clădirea în care a funcţionat restaurantul, în 1961.

În urma unei investiţii de 10 milioane de euro, elBulli1846, ce se va întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, va fi deschis în februarie 2020.

ElBulli era considerat unul dintre cele mai rafinate şi originale restaurante din lume. Spaniolii îl privesc pe Adria ca pe un vârf de lance în inovarea tradiţiei gastronomice, permiţând Spaniei să exporte idei şi produse gastronomice în toată lumea.

Restaurantul cu 50 de locuri avea peste două milioane de cereri pe an, pentru 8.000 de feluri de mâncare servite. Numele fericiţilor clienţi era hotărât, de cele mai multe ori, prin tragere la sorţi.

Clienţii erau serviţi cu 40 de porţii mici de mâncare, contra unui preţ de 250 de euro de persoană.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase