Home » D:News » Restaurant elBulli, al lui Ferran Adria, va fi redeschis ca muzeu şi laborator culinar

Restaurant elBulli, al lui Ferran Adria, va fi redeschis ca muzeu şi laborator culinar

Restaurant elBulli, al lui Ferran Adria, va fi redeschis ca muzeu şi laborator culinar
Publicat: 30.01.2019
elBulli, desemnat cel mai bun restaurant din lume patru ani consecutiv şi recompensat cu trei stele Michelin, va fi redeschis după opt ani, în 2020. Acesta va funcţiona doar ca muzeu şi laborator de inovaţie culinară, a declarat maestrul bucătar spaniol Ferran Adria pentru Reuters.

elBulli, situat în Costa Brava, servea, în iulie 2011, ultima cină pentru clienţii săi, urmând să fie închis după ce, timp de 20 de ani, l-a avut ca maestru bucătar pe Ferran Adria, acesta din urmă căutând noi provocări gastronomice, scrie Mediafax.

„Misiunea lui elBulli1846 este… să ofere cunoaştere de calitate în ceea ce priveşte gastronomia de restaurant şi tot ceea ce derivă din asta”, a explicat pentru Reuters maestrul bucătar în vârstă de 56 de ani, aflat la congresul Madrid Fusion.

Numărul asociat numelui fostului restaurant este un tribut adus lui Auguste Escoffier. Francezul npscut în 1846 era supranumit „regele chef-ilor, chef-ul regilor”,  şi a popularizat gastronomia de lux.

Numele „elBulli” i-a aparţinut unui bulldog francez, ai cărui proprietari au fost cei care au construit clădirea în care a funcţionat restaurantul, în 1961.

În urma unei investiţii de 10 milioane de euro, elBulli1846, ce se va întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, va fi deschis în februarie 2020.

ElBulli era considerat unul dintre cele mai rafinate şi originale restaurante din lume. Spaniolii îl privesc pe Adria ca pe un vârf de lance în inovarea tradiţiei gastronomice, permiţând Spaniei să exporte idei şi produse gastronomice în toată lumea.

Restaurantul cu 50 de locuri avea peste două milioane de cereri pe an, pentru 8.000 de feluri de mâncare servite. Numele fericiţilor clienţi era hotărât, de cele mai multe ori, prin tragere la sorţi.

Clienţii erau serviţi cu 40 de porţii mici de mâncare, contra unui preţ de 250 de euro de persoană.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Cum și-a salvat Pământul apa de la distrugere totală în urmă cu 4,6 miliarde de ani
Cum și-a salvat Pământul apa de la distrugere totală în urmă cu 4,6 miliarde de ani
Evenimentele care au construit România: cum reținem istoria fără să o transformăm într-o listă de date
Evenimentele care au construit România: cum reținem istoria fără să o transformăm într-o listă de date
Sonda MAVEN se rotește neputincioasă după ce s-a pierdut contactul
Sonda MAVEN se rotește neputincioasă după ce s-a pierdut contactul
Controversele din spatele unei legende științifice. Louis Pasteur: ce ne spun caietele sale secrete despre etica științei
Controversele din spatele unei legende științifice. Louis Pasteur: ce ne spun caietele sale secrete despre etica științei
Electrocasnicele obișnuite emit particule nocive în cantități uriașe, arată un studiu
Electrocasnicele obișnuite emit particule nocive în cantități uriașe, arată un studiu
Cactusul care înflorește doar o dată pe an: o poveste despre frumusețe efemeră și misterul naturii
Cactusul care înflorește doar o dată pe an: o poveste despre frumusețe efemeră și misterul naturii
Una dintre cele mai faimoase fosile ar ascunde un membru cu totul nou al arborelui nostru genealogic
Una dintre cele mai faimoase fosile ar ascunde un membru cu totul nou al arborelui nostru genealogic
Stilul personal ca mecanism de adaptare în perioade de instabilitate socială
Stilul personal ca mecanism de adaptare în perioade de instabilitate socială
Mimica facială prezice alegerile oamenilor, arată un nou studiu
Mimica facială prezice alegerile oamenilor, arată un nou studiu
Efectul placebo și nocebo: cum așteptările noastre pot vindeca sau îmbolnăvi corpul
Efectul placebo și nocebo: cum așteptările noastre pot vindeca sau îmbolnăvi corpul
8 moduri în care alcoolul îți afectează corpul. De ce nici consumul moderat nu este lipsit de riscuri?
8 moduri în care alcoolul îți afectează corpul. De ce nici consumul moderat nu este lipsit de riscuri?
Copacul Prometeu, vechi de 4.900 de ani, a fost cândva cel mai bătrân din lume. Ce soartă a avut?
Copacul Prometeu, vechi de 4.900 de ani, a fost cândva cel mai bătrân din lume. Ce soartă a avut?
De ce s-ar putea să nu ne dăm seama niciodată dacă Inteligența Artificială devine conștientă?
De ce s-ar putea să nu ne dăm seama niciodată dacă Inteligența Artificială devine conștientă?
Cele mai căutate joburi în 2025. Ce domeniu i-a atras cel mai mult pe români?
Cele mai căutate joburi în 2025. Ce domeniu i-a atras cel mai mult pe români?
Unul dintre medicii care au salvat vieţi la Revoluţie: „Gărzile patriotice căutau terorişti printre răniţi. Aaa, are unghiile tăiate. Păi cine poate să aibă unghiile tăiate? Un terorist”
Unul dintre medicii care au salvat vieţi la Revoluţie: „Gărzile patriotice căutau terorişti printre răniţi. Aaa, ...
Un astronom celebru de la Harvard spune că o navă extraterestră a ajuns lângă Pământ
Un astronom celebru de la Harvard spune că o navă extraterestră a ajuns lângă Pământ
O boală extrem de contagioasă pentru bebeluși revine în forță
O boală extrem de contagioasă pentru bebeluși revine în forță
Virusurile gripale au început să circule mai devreme decât de obicei în Europa
Virusurile gripale au început să circule mai devreme decât de obicei în Europa