Home » D:News » Care sunt principalele simptome ale infarctului miocardic

Care sunt principalele simptome ale infarctului miocardic

Care sunt principalele simptome ale infarctului miocardic
Publicat: 04.02.2019
Respiraţia devine dificilă durerea iradiază spre umeri şi braţe.De asemenea în urma unui efort apare o durere localizată în mijlocul pieptului, o durere severă. Acestea sunt printre cele mai clare semne ale unui infarct.

Dr. Oana Gheorghe-Fronea, medic specialist cardiolog ne vorbeste despre semnele şi simptomele ininii care ne trimit de urgenţă la spital.

CSÎD: Când este cazul să ne prezentăm la un consult de inimă?

Dr. Oana Gheorghe-Fronea: Depinde de ce vârstă avem, din ce familie provenim (referindu-mă la istoriul de boli de inimă) şi bineînţeles de ce simptom avem.

Dacă ne confruntăm cu simptome specifice unei afecţiuni cardiovasculare (de exemplu, dureare anginoasă, dipnee –respiraţie dificilă, palpitaţii, sincopa, valori constant crescute:140/90mmHg ale tensiunii arteriale) recomandarea este să vă prezentaţi cât se poate de repede.

Dacă este vorba de un control de rutină, în absenţa simptomelor, atunci dacă avem neşansa să provenim dintr-o familie de cardiaci în care mama şi sau tatăl sunt cunoscuţi cu diferite boli cardiovasculare de la vârste tinere (bărbaţi sub 55 de ani, femei sub 60 de ani) atunci un consult cardiologic de evaluare este bine venit oricând urmând ca intervalul la care să se efectueze următorul control să fie stabilit în funcţie de rezultatele acestui prim bilanţ.

Dacă nu este vorba de simptome specifice şi nici de o eventuală moştenire familială, atunci un prim control cardiologic de evaluare devine necesar la bărbaţii cu vârsta de peste 55 ani şi la femeile cu vârsta de peste 60 de ani.

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase