Home » D:News » Oase dintr-o groapă comună masivă din Sri Lanka, analizate în SUA

Oase dintr-o groapă comună masivă din Sri Lanka, analizate în SUA

Oase dintr-o groapă comună masivă din Sri Lanka, analizate în SUA
Publicat: 02.02.2019
În Sri Lanka au fost descoperite mari gropi comune după încheierea războiului civil, iar fragmente de oase provenite de acolo au fost trimise în această săptămână pentru a fi analizate în SUA.
Într-o groapă comună din districtul Mannar, descoperită în martie anul trecut de nişte muncitori în construcţii, au fost găsite mai mult de 300 de schelete umane, între care şi aproximativ 20 ale unor copii, relatează Philstar, citând AFP. Regiunea din nordul ţării a fost scena unor confruntări dure între forţele de securitate şi rebelii Tigri Tamili, în timpul unui conflict care s-a încheiat în mai 2009. 
 
Într-o declaraţie dată de autorităţi în 2013 s-a anunţat că, în urma conflictului început în 1972, aproximativ 19.000  de oameni erau încă daţi dăspăruţi, dintre care 5.000 făceau parte din forţele de securitate. Atât trupele, cât şi rebelii, au fost acuzate că au avut ca ţintă civilii.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase